Utazhatunk már szabadon Ausztriába? Mikor lesz határnyitás?

Salzkammergut - Schafberg panoráma

 

Jelenleg (ezt a bejegyzést 2020.06.02-án írom) az Ausztriába történő belépés feltétele az érvényes úti okmányon kívül a 4 napnál nem régebb, negatív koronavírus (COVID-19) teszt (PCR teszt). Ausztriából történő hazaérkezés után pedig kötelező a 2 hét otthoni karantén (kivéve, ha igazoltan üzleti útról érkezel haza).

Azonban egyre biztosabb, hogy néhány héten belül változni fog a helyzet, feloldják a korlátozásokat a környező országok határain, így mi, magyarok is újra szabadon utazhatunk Ausztriába. Nem lesz se kötelező vírusteszt, se hazaérkezés utáni karantén.

 

Mikor oldják fel a jelenlegi korlátozásokat? Tényleg június 15-én?

Az osztrák-német és osztrák-svájci határ 2020. jún. 15-i megnyitásáról már hetekkel ezelőtt megszületett a kétoldalú megállapodás, és friss hír, hogy a csehek is szabadon utazhatnak Ausztriába jún. 15-től.

Az osztrák-magyar határon a korlátozások feloldásának pontos napjáról még nem született megállapodás, de biztató, hogy a tárgyalások folyamatban vannak.

Az osztrákok nyitottak arra, hogy június 15-e után eltöröljék a beutazási korlátozásokat Magyarország felé is. Bízunk benne, hogy ebben a magyar kormány is partner lesz, és hamarosan az Ausztriából történő hazaérkezés után itthon karantén sem lesz kötelező.

Tehát a június 15-i dátum egyelőre bizakodásra ad okot, de nem még nem fix.

További bizakodásra ad okot Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának friss nyilatkozata a határnyitásokról, mely szerint a schengeni övezeten belül a nyár folyamán megvalósulhat a teljes utazási szabadság és a külügyminisztérium a következő hetekben nyilatkozik a kérdésben.

 

Ha szeretnél értesítés kapni az ausztriai határnyitásról,
a szálláshelyek, látnivalók, kirándulóhelyek biztonságos látogathatóságáról,
kérd ingyenes Ausztria utazás értesítőnket itt >>>