Jó hírek Ausztriából: május végén nyithatnak a szállások, látnivalók

Május végén nyithatnak a szállások, kirándulóhelyek

Jó hír, hogy a márciusi korlátozások hatására Ausztriában a koronavírus fertőzöttek száma 2020. márc. 28. óta folyamatosan csökken. A pontos számokat itt találod.

Így április közepétől elkezdődhetett a korlátozások fokozatos, óvatos feloldása Ausztriában. Számunkra jó hír, hogy május 29-től kinyithatnak a szállások és a látnivalók, kirándulóhelyek is.

 

Nyaralhatunk mi magyarok idén nyáron Ausztriában?

Reménykedünk, hogy igen 😊 Jelenleg a szomszédos országokból – így Magyarországról is – Ausztriába beutazó vendégek kötelesek felmutatni egy orvosi igazolást arról, hogy COVID-19 tesztjük negatív. Az igazolás a beutazás időpontjában nem lehet 4 napnál régebbi. Ellenkező esetben nem léphetnek be az országba. A megállás nélküli átutazás engedélyezett.

Kell-e nyáron negatív vírusteszt a határátlépéshez? Kötelező lesz-e itthon hazaérkezés után a 14 napos karantén? Biztosat még mi sem tudunk, de folyamatosan figyeljük a híreket, és értesítünk minden fejleményről, ezt megígérjük.

Frissítés: jún. 15-én megnyílik a német-osztrák és a svájci-osztrák határ, a többi szomszédos országgal – így Magyarországgal is – folynak még a tárgyalások a nyitás időpontjáról.

 

Mi várható idén nyáron?

Ausztria varázslatos hegyei, tavai, szurdokai, vízesései, gyönyörű tájai ugyanúgy lenyűgöző látnivalókkal várnak Rád, mint eddig. Természetesen meglátogatásuk idén az aktuális biztonsági előírások betartásával lesz lehetséges.

Egyelőre június végéig kötelező a min. 1 méteres távolság megtartása minden olyan ember felé, akikkel nem egy háztartásban él az ember. 10-nél több fő nem találkozhat nyilvános helyen. A tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező az orr és a száj eltakarása (saját készítésű maszkok, illetve sálak is megfelelnek erre a célra).

A vendéglátóegységek május 15-től ismét nyitva tarthatnak, max. 23 óráig. Egy asztalnál max. 4 felnőtt és az ő gyermekeik ülhetnek. A szomszédos asztaloknál ülő vendégekkel min. 1 méteres távolság biztosítása kötelező. Pultnál történő kiszolgálás nem engedélyezett. A felszolgálószemélyzetnek kötelező a maszkviselés (az orr és a száj eltakarása), a vendégeknek ez nem kötelező.

A szabadidős intézmények és a látnivalók május 29-től újra kinyithatnak, szabadtéri állatkertek már május 15-től. Zárt helyszíneken kötelező a maszkviselés (az orr és a száj eltakarása), továbbá látogatónként min. 10 m² terület biztosítandó.

Az uszodák és fürdők május 29-től újra kinyithatnak.

A kirándulóhelyek, látnivalók, strandok, felvonók, szabadidőparkok használatára vonatkozó részletes szabályok kidolgozása még folyamatban van. Amint van hírünk erről is, természetesen megosztjuk Veled.

 

 

A rendezvényekre még várni kell…

Az már biztos, hogy augusztus végéig nem tarthatók több száz vagy több ezer fős nagy rendezvények Ausztriában. Június 30-ig pedig mindenféle rendezvény tilos, eddig a dátumig nyilvános helyen nem tartózkodhat egyszerre 10-nél több ember. Hogy július 1-től milyen szabályok lesznek érvényesek, az a járványhelyzet alakulásától függ.

 

Hol vannak Ausztriában a koronavírusos megbetegedéssel kevésbé érintett régiók?

Az osztrák egészségügyi minisztérium részletes, naprakész információkat oszt meg, amiből az is kiderül, Ausztria melyik részen regisztrálták a legtöbb megbetegedést, illetve hol a legkevesebbet. Elég nagy különbség van egyes tartományok között. Jó hír, hogy az egyik legkevesebbet Karintiában. A statisztikát és a régiós térképet itt találod >>>

 

Ausztria-Gosausee

Gosausee, Salzkammergut