Leírás

Utazzatok velünk Mozart városába, Salzburgba, kalandozzatok a salzkammerguti tavaknál, Berchtesgadenben és Hallstattban.

 

MIKOR FOGLALHATÓ? MENNYIBE KERÜL?
>>> ÁRAK ÉS IDŐPONTOK ITT <<<

 

Részletes program

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – MELK - SALZKAMMERGUT (550 KM)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, a Budapest–Hegyeshalom útvonalon a Salzkammerguti tavak vidékére. Útközben pihenő Melknél, a bencés rendi apátságnál. Végigsétálunk a Mária Teréziát is fogadó, ma is működő apátság termein, melyek értékes régiségekkel ismertetnek meg minket, megtekintjük a Pannonhalmát felidéző könyvtárát, a mennyországot a földre lehozó barokk templomot és kertet. Utunkat folytatva Salzburg környékére érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

 

2. NAP: A „HITLERI SASFÉSZEK” – PÁLINKA KÓSTOLÓ, BERCHTESGADENI SÓBÁNYA ÉS A KÖNIGSSEE (70 KM)

Egész napos kirándulásra indulunk Németországba, a csodálatos Berchtesgaden–Königssee vidékére. Encián snapszfőzőbe látogatunk egy tipikus helyi „pálinkakóstolóra” Berchtesgadenbe, hogy jól kezdődjön a napunk! A különleges snapsz mellett még más neves helyi alkoholfajtákat is megkóstolhatunk. Különleges ízekkel a szánkban felkeressük Hitler egykori Sasfészkét az Obersalz hegyen, ahol ízelítőt kaphatunk a hitleri propagandából és valóságból is. Speciális autóbuszokkal kanyargunk fel 1500 m magasra, ahonnan aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak által elnevezett Sasfészek szívébe, mely ma vendéglőként üzemel. Éva Braun emlékeit keresve sétálunk a Kehlstein csúcson. Szép időben páratlan kilátás nyílik például Salzburgra és a Königssee-re. (Kedvezőtlen időjárás esetén amikor a Kehlstein csúcs lezárásra kerül, valamint tavaszi és őszi csoportunknál a Jennerbahn (vagy Predigtstuhlbahn) kétszemélyes kabinjaival (felvonójegy!) közel 2000 m magasságba emelkedünk, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre. Kényelmesen megpihenve élvezzük a panorámát.

Fakultatív ajánlatunk: a csúcsról visszatérve élménybeli hajózásban lehet része a Königssee-n. Miközben az elektromos csónakok hangtalanul siklanak a St. Bartoloma-félsziget piros tetős mesebeli kolostorához, meghallgatjuk miként verődik vissza a trombita hangja. Kóstolja meg a mesék világát idéző St. Bartholoma-félszigeten a tó egyetlen halásza által kifogott füstölt tavi pisztrángot. A napot a kihagyhatatlan berchtesgadeni sóbányában való élménylátogatással és hajózással zárjuk, ahol akár a bányászok közlekedőeszközét, a facsúszdát is kipróbálhatjuk. Aki nem kíván a sóbányába lemenni, igény szerint Berchtesgaden szépséges utcáin egyénileg töltheti idejét. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

 

3. NAP: ST. WOLFGANG, BAD ISCHL ÉS HALLSTATT (160 KM)

Reggeli után Hallstattba, e fecskefészekszerűen a hegyoldalba simuló városkába látogatunk (világörökség). Különleges élmény hajóról elkészíteni a képeslap fotónkat, madártávlatból megszemlélni az egymásba épülő házakat, a zsebkendőnyi kerteket, nem beszélve a városka parányi hegyi temetőjéről és híres csontkápolnájáról. Ezt követően Bad Ischlbe érkezünk, ahol Ferenc József töltött el hatvan nyarat Erzsébet királynővel. A kedves Lehár emlékek mellett felkeressük a császár vadászkastélyát, megízlelhetjük udvarának különleges süteményeit az egykori királyi cukrászdában. Jó idő esetén a Katrinbahnnal felmegyünk 1540 m magasra, a Katrin Almra, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk a közeli Dachstein hegycsúcsaira, illetve a lábunk alatt elterülő Bad Ischlre. Tovább utazva a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez indulunk, Sankt Wolfgangba, ebbe a különös hangulatú, bájos városkába, ahol a gyönyörű kegytemplom gótikus és barokk oltára sokra becsült nevezetesség. Visszatérünk szálláshelyünkre.

 

4. NAP: SALZBURG – BUDAPEST – SZEGED (540 KM)

Utunk megkoronázásaként Salzburgba kalauzoljuk kedves vendégeinket. A Mozart-város titkaiba helyi idegenvezető avat be bennünket, miközben rácsodálkozunk a Mirabell-kertre, Mozart szülő- és lakóházára, a világörökségbe tartozó salzburgi óvárosra. A sok érdekesség után barangolhatunk egy kicsit az ódon utcákon, megkóstolhatjuk a Fürst cukrász által kreált eredeti ezüstpapíros Mozart-golyót vagy „Mozarték” kedvelt kávéházában egy finom feketét ihatunk. Szabadidő után Hegyeshalmon át Budapestre az esti órákban érkezünk, hazautazás a Kecskemét-Szeged útvonalon.

Utazás hossza

4 nap / 3 éj

Szállás

2-3*-os panzió

Étkezés

Reggeli (előfizethető: 3 alkalom vacsora).

Utazás

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (autópálya)-Győr-Hegyeshalom útvonalon.

Ár tartalmazza

 • a leírt alapprogramot
 • szállást panzióban
 • reggelit
 • utazást klímás, turistautakra tervezett autóbusszal
 • magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során

Időpontok és árak

 

Árak (Ft/fő) Alap ár
nap/éj 4/3
2024. ápr. 27-30. 121 500
2024. máj. 17-20. 121 500
2024. jún. 13-16. 121 500
2024. júl. 11-14. 121 500
2024. aug. 17-20. 121 500
2024. szept. 19-22. 121 500
2024. okt. 24-27. 121 500
Egyágyas felár 22 000
3 alkalom vacsora felár 29 800

Ár nem tartalmazza

 • belépőjegyeket és fakultatív programok díját (helyszínen fizetendő)
  • hajókázás a Königsee-n: 22 Euro (részvételi szándékot foglaláskor jelezni kell)
  • belépőjegyeket: kb. 145 Euro
 • egyéb költségeket: 25 Euro (pl. üdülőhelyi adót, audioguide/fülhallgató árát, helyi idegenvezető költségeit)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)
 • útlemondási biztosítást (részvételi díj 3%-a)

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!