Leírás

Kiránduljatok velünk az Alpok egyik legszebb szurdokához, a Lichtensteinklamm szurdokhoz, a csaknem 100 méter hosszú függőhídhoz és Ausztria egyik legszebb várához, a Werfein-i várhoz.

Részletes program

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Utunk elsőként a festői szépségű Wolfgangsee partján álló világhírű üdülőhelyre, St. Wolfgangba vezet. Itt városnéző séta keretében megismerkedünk a város festett épületeivel, műemlékeivel, majd rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Ezt követően fakultatív program keretében kisvonattal az 1782 m magas Schafbergre vonatozunk. A tóparti alsó állomástól 40 perc alatt pöfögnek fel a piros kocsik mintegy 1190 méter szintkülönbséget leküzdve a hegycsúcs alatti felső állomásig, ahonnan az egész Alpok egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk. Jó időben 14 tavat láthatunk innen. Késő délután tovább utazunk a szállásra Salzburg mellé.

2.nap:

Reggeli után a Liechtensteinklamm szurdokba utazunk, az Alpok egyik legszebb bejárható szurdokába. A 4 km hosszú járatból 1 km látogatható. Pallóösvényeken, fahidakon, alagutakon kell haladni a helyenként mindössze egy méter széles és 300 méter magas völgyben. A legszűkebb részeken kísérteties a nappali sötétség. A szurdok végében, ahol teljesen kivilágosodik, hatalmas 30 m-es vízesés zuhan alá a sziklafalról a patakba. Innen a Dachstein gleccser meghódítására indulunk. Kabinos felvonóval jutunk fel kb. 2700 méteres magasságba. Fent különleges élmények várnak ránk. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést elérő függőhíd a Dachstein déli fala mentén húzódik, a Jégpalotával közvetlen összeköttetésben áll, mely lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megismerjék a gleccserek titokzatos világát. A Sky Walk kilátó padlózatát üvegből készítették, aminek köszönhetően garantált a feledhetetlen élmény. Kötél, mászóvas és kockázat nélkül elmerülhetünk az Alpok legszebb hegycsúcsainak egyedülálló látványában. Akik pedig igazán merészek vagy kíváncsiak, azok tovább mehetnek a "semmibe vezető lépcsőn", amelyen olyan érzésünk lehet, mintha a sziklák felett lebegnénk. Délután a Werfen-i várral ismerkedünk, mely Ausztria egyik legszebb és legnagyobb, épségben maradt középkori vára. A 900 éves várnak lenyűgöző az erődítmény védelmi rendszere és a fegyverraktára. A salzburgi vár mellett ez volt a régió legfontosabb erődítménye, később börtönként is funkcionált, a II. világháborúban a németek katonai erődítményként használták. Programunkat követően visszautazunk a szállásra. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3.nap:          

Reggeli után utazás a lenyűgöző szépségű, Világörökség részét képező Gosau-tóhoz, amely méltán viseli a Salzkammergut gyöngyszeme elnevezést. Sétánkat követően a tó körül, Hallstattba utazunk. Itt, akik szeretnék, szabadidejüket egyénileg tölthetik el a hangulatos kisvárosban. Az aktív túrázásra vágyókkal az Echern völgybe kirándulunk, ahol egy gleccserkertet is érintünk. A kertben megcsodálhatjuk a gleccservájta különböző formákat és a 100 méternél magasabb Fátyol vízesést. (a túra hossza kb. 6 km, szintemelkedés 200 m fel és 200 m le, időtartam kb. 3 óra),  Élményekkel telve indulunk haza. Utunk a festői Alpok hegyekkel, hágókkal, viaduktokkal tarkított vidékén vezet. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás hossza

3 nap/2 éj

Szállás

panzió***

Étkezés

reggeli

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelit
 • utazást
 • csoportkísérőt

Időpontok és árak

Időpont: (3nap / 2éj) Ár (Ft/fő) Előfoglalásban:
2020.máj. 30-jún. 01. 51.900 48.267
2020.aug. 28- 30. 51.900 46.710

Ár nem tartalmazza

 • Fakultatív programok: (helyszínen fizetendő)
  • fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő/alkalom
  • Werfen-i vár kb. 16 Euro/fő
  • Liechtensteinklamm kb. 5 Euro/fő
  • Dachstein kabinos felvonó+Sky Walk kilátó kb. 40 Euro/fő
  • Dachstein, függőhíd+Jégpalota+lépcső a semmibe kb. 10 Euro/fő
  • Kisvonattal a Schafbergre kb. 38 Euro/fő
 • idegenforgalmi adó: 1,6 Euro/fő/éj
 • útlemondási biztosítást
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!