Részletes program

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Utunk elsőként a festői szépségű Wolfgangsee partján álló világhírű üdülőhelyre, St. Wolfgangba vezet. Itt városnéző séta keretében megismerkedünk a város festett épületeivel, műemlékeivel, majd rövid szabadprogramra nyílik lehetőség. Ezt követően fakultatív program keretében kisvonattal az 1782 m magas Schafbergre vonatozunk. A tóparti alsó állomástól 40 perc alatt pöfögnek fel a piros kocsik mintegy 1190 méter szintkülönbséget leküzdve a hegycsúcs alatti felső állomásig, ahonnan az egész Alpok egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk. Jó időben 14 tavat láthatunk innen. Késő délután tovább utazunk a szállásra Salzburg mellé.

2. nap:
Reggeli után a Werfen-i várral ismerkedünk, mely Ausztria egyik legszebb és legnagyobb, épségben maradt középkori vára. A 900 éves várnak lenyűgöző az erődítmény védelmi rendszere és a fegyverraktára. A salzburgi vár mellett ez volt a régió legfontosabb erődítménye, később börtönként is funkcionált, a II. világháborúban a németek katonai erődítményként használták. Innen a Liechtensteinklamm szurdokba utazunk, az Alpok egyik legszebb bejárható szurdokába. A 4 km hosszú járatból 1 km látogatható. Pallóösvényeken, fahidakon, alagutakon kell haladni a helyenként mindössze egy méter széles és 300 méter magas völgyben. A legszűkebb részeken kísérteties a nappali sötétség. A szurdok végében, ahol teljesen kivilágosodik, hatalmas 30 m-es vízesés zuhan alá a sziklafalról a patakba. Délután a Dachstein gleccser meghódítására indulunk. Kabinos felvonóval jutunk fel kb. 2700 méteres magasságba. Fent különleges élmények várnak ránk. A csaknem 100 méter hosszú és 12 százalékos emelkedést elérő függőhíd a Dachstein déli fala mentén húzódik, a Jégpalotával közvetlen összeköttetésben áll, mely lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megismerjék a gleccserek titokzatos világát. A Sky Walk kilátó padlózatát üvegből készítették, aminek köszönhetően garantált a feledhetetlen élmény. Kötél, mászóvas és kockázat nélkül elmerülhetünk  az Alpok legszebb hegycsúcsainak egyedülálló látványában. Akik pedig igazán merészek vagy kíváncsiak, azok tovább mehetnek a "semmibe vezető lépcsőn", amelyen olyan érzésünk lehet, mintha a sziklák felett lebegnénk. Programunkat követően visszautazunk a szállásra. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:
Reggeli után utazás a lenyűgöző szépségű, Világörökség részét képező Gosau-tóhoz, amely méltán viseli a Salzkammergut gyöngyszeme elnevezést. Sétánkat követően a tó körül, az Echern völgybe utazunk, ahol egy gleccserkertet találunk. A kertben megcsodálhatjuk a gleccservájta különböző formákat és a 100 méternél magasabb Fátyol vízesést. Élményekkel telve indulunk haza. Utunk a festői Alpok hegyekkel, hágókkal, viaduktokkal tarkított vidékén vezet. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás hossza

3 nap/2 éj

Szállás

panzió***

Étkezés

reggeli

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelit
 • utazást
 • csoportkísérőt

Időpontok és árak

Időpont (3 nap/2 éj) Ár (Ft/fő)
2017. júl. 7-9. 44.900
2017. aug. 25-27. 44.900
2017. szept. 15-17. 44.900

 

Ár nem tartalmazza

 • programokat
  • werfeni vár: kb. 15 Euro
  • Liechtenstein szurdok: kb. 5 Euro
  • Dachstein-gleccser + Sky Walk: kb. 35 Euro
  • Dachstein Jégpalota + függőhíd + lépcső a semmibe: kb. 10 Euro
  • Schafberg-kisvasút: kb. 32 Euro