Leírás

Csak pár hívószó: Melk, Krems, Mariazell, semmeringi élményvasút, Baden… Lesz mit mesélned!

Részletes program

1.nap: Szeged–Budapest–Bécs (Schönnbrunn) (240 km)

Elutazás a Szeged-Budapesten—Bécs útvonalon. Autóbuszos városnézés: a Ring híres épületei, Opera, Hofburg, Szépművészeti Múzeum, Parlament, városháza. Ellátogatunk a Kärtner Strasséra, a Szt. István Dómhoz, sétálunk a Grabenen, ismerkedünk Hundertwasser meglepő stílusú épületével. Szabadidőnkben kedvünkre vásárolunk, majd Schönbrunnba kirándulunk, megtekintve a kastély termeit és kertjét. Estére Grinzingbe érünk, ahol vendégcsalogató borozók és kiskocsmák egész sora található… Szállásunk és fakultatív vacsoránk Bécs környékén lesz.

 

2.nap: Artstetteni kastély, Krems és Melk hajóval! A Wachau vidéke és Herzogenburg (260 km)

Reggeli után a Duna mentén utazunk. Meglátogatjuk a híres artstetteni kastélyt, ahol Ferenc Ferdinánd trónörökös nyugszik, megtekintjük a melki apátsági templomot, belső udvarát és múzeumát. Fakultatív ajánlatunk: Melkben hajóra szállunk, utunkat várak, kastélyok, városok panorámái kísérik, majd Kremsben szállunk partra. A Wachau vidék festői falvaiban, váraiban Ausztria ősi múltja ölt testet. (Már jelentkezésnél foglalni kell!) Aki nem vesz részt a fakultatív hajóúton, autóbusszal ér Kremsbe. (Bizonyos indulási időpontokban mindez fordított irányban is lehetséges.) Kremsbe érkezve rövid városnézést tartunk, az óváros műemlékeit példásan karbantartott állapotban találjuk. Utunkat Herzogenburgban folytatjuk, melynek barokk stílusú főtere szomszédságában helyezkedik el az Ágoston-rendi apátság temploma. Sétálunk főterén, majd Mariazell környéki szálláshelyünkre érkezünk.

 

3.nap: Mariazell, Semmering élményvonat, Baden bei Wien és Laxenburg–Budapest–Szeged (670 km)

Reggeli után Mariazellbe utazunk, a Bazilika hatalmas épülete, a Szentforrás-kápolna látogatásunk főbb állomásai. Sétálunk főterén, sétálóutcáján, majd Mürzzuschlagon keresztül érkezünk a Semmering vasútállomásra. Fakultatív ajánlatunk: a "technika csodájának tartott" Semmeringbahnon teszünk egy felejthetetlen utazást, melynek útvonala méltán lett a Világörökség része! (vonatpálya karbantartási munkálatok esetén csoportunk a Mariazeller Bahn vonattal utazik). Visszaszállva autóbuszunkra Baden bei Wien belvárosába érkezünk. Sétálunk főterén, megtekintjük a császári házat és a Szentháromság szobrot, a Jubileumi Városi Színházat, a sétálóutca polgári házait, üzleteit és Közép-Európa legnagyobb kaszinóját. Aki nem kíván a programon részt venni, szabadidő a városban. A délutáni órákban hazafelé indulunk, és útba ejtjük a Laxenburgi kastélyt. Este érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.

Utazás hossza

3 nap / 2 éj

Szállás

program szerint

Étkezés

 • reggeli
 • előfizethető: vacsora (2 alkalom)

Utazás

autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (autópálya)-Győr-Hegyeshalom útvonalon.

Ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelit
 • utazást
 • idegenvezetést
 • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (3 nap/2 éj) Alapár (Ft/fő) Vacsora felár (Ft/fő) Egyágyas felár (Ft/fő)
2020. máj. 30-jún. 1. 51.500 10.900 10.500
2020. júl.10-13 51.500 10.900 10.500
2020. aug. 21-23 51.500 10.900 10.500
2020. szept. 11-13 51.500 10.900 10.500

 

Ár nem tartalmazza

 • fakultatív programokat
  • Kremstől Melkig hajóval (jelentkezéskor!): 10.800 Ft
  • Semmering élményvonat (jelentkezéskor!): 7 Euro
 • belépőjegyeket: kb. 60 Euro
 • egyéb költségek: 20  Euro
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

Minimum létszám

15 fő

Kérj ajánlatot most!