Leírás

Kalandozzatok velünk az Alpok egyik legkülönlegesebb kilátójára, ahol egy függőhídon átsétálva letekinthetünk az üvegaljú panorámateraszról. Túrázunk az Alpok virágba borult hegyein és felvonózunk a Silvretta hegyvonulat svájci területén.

Részletes program

1.nap: BUDAPEST – HEGYESHALOM – PÜRGG – SCHLADMING (520 km)

Utunk nagy részét Steiermark területén tesszük meg, így hamar elérjük az Alpok vonulatait. Liezen érintésével érünk Pürggbe. A település egy hegyen található, ezért művészettörténeti értékei mellett a panorámája is elbűvölő. Egyik különlegessége a Szent György plébániatemplom, melynek alapjai és díszítései a középkorból valók. Innen rövid sétával érjük el a Szt. János kápolnát, melynek freskói a XII. században készültek. Ezért is érdemes felkeresni Pürggöt. Délután érkezünk Schladmingba. Először séta központban. Ezt követően kb. 50 perces kirándulást teszünk, egy mesés környezetben lévő szurdokban. Este elfoglaljuk szállásunkat.

 

2.nap: DACHSTEIN – NYUGAT-TIROL (400 km)

Folytatjuk a Schladming közeli kirándulást, ma Steiermark legmagasabb csúcsához indulunk, a Dachsteinhez. Az Alpok egyik legkülönlegesebb kilátójára, 2.680 m magasra a Hunerkogel felvonóval (fizetős) jutunk fel, ez a régió része az UNESCO világörökségnek is. A lenyűgöző panoráma mellett lesz lehetőségünk egy-két szokatlan dolgot is kipróbálni. Egyrészt megnézhetjük a gleccserben kialakított jégpalotát, sétálhatunk a jégfolyam tetején is, másrészt átsétálhatunk a két szikla között kiépített függőhídon és letekinthetünk az üvegaljú panorámateraszról. Ezután indulunk el Tirol felé. Délután megállunk és megtekintünk egy csodás szurdokot. Mesés látvány a meredek sziklafalak közt sétálni, miközben alattunk nagy robajjal hömpölyög egy patak. Az esti órákban érkezünk meg tiroli szálláshelyünkre, mely egy ****-os szálloda, minden este vacsora (3 éj).

 

3.nap: NYUGAT-TIROL TÚRÁZÁS (20 km)

Szállásunk Tirol nyugati felének csodás völgyében fekszik, ahol két teljes napunk lesz a hegyi felvonók, kirándulások, festői falvak látnivalóinak élvezetére. A tiroli felvonók használatáért és a Silvretta fizetős panorámaútjáért nem kell külön fizetni, mivel lesz Silvretta kártyánk (3–4. nap). Délelőtt Kappl kabinjaival jutunk fel a sípályák magasságáig, kb. 2.000 m magasságig. Túrázás fent a hegytetőn. Köröttünk ezer pompában úszó alpesi növények, virágok. Délután is túrázunk, mivel a Seeben lévő felvonóval megyünk a falu fölé magasodó hegyre. Kirándulunk a fennsíkon, majd gyalogosan lefelé túrázunk a hegyről, de ha valaki felvonóval akar visszajönni a település központjába, arra is van lehetősége.

 

4.nap: ISCHGL – SILVRETTA HOCHALPENSTRASSE (80 km)

A nap jelentős részét Ischglben töltjük. Ez híres kirándulófalu, mely lenyűgöz csodás épületeivel és felvonórendszerével. Nagykabinos felvonóval, majd ülőliftekkel jutunk fel a hegytetőn lévő kirándulóponthoz, mely már a mormoták világa. Itt van a svájci határ is. Ezt követően a Silvretta hegyvonulat svájci területén felvonózunk, majd kirándulunk. Elképesztő a panoráma. Visszaúton – a hegyi sétánk során –, két óriási függőhidat érintünk, amin az átjutás önmagában is izgalmas élmény. Miután elbűvölve kifáradtunk, busszal folytatjuk a programunkat. Utunk során láthatjuk a környék lavináinak megfékezésére épített védfalakat. Ezután kezdjük meg a híres Silvretta Hochalpenstrasséra emelkedésünket. Ez egy panorámaút, melynek tetején a Silvretta Stausee partján 2.036 m magasságon tartunk pihenőt. Innen megyünk vissza szállásunkra.

 

5.nap: TIROL – ENNS – BUDAPEST (810 km)

Folyamatos utazásunkat az autópálya pihenőkön kívül Enns városában szakítjuk meg, ahol a város főterének épületeiben gyönyörködhetünk és felkeressük a római korig visszavezethető Bazilika épületét. Enns Ausztria legrégebbi városa, ezért is érdemes megtekintésre. Hegyeshalom érintésével, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

3 és 4 *-os szállodák

Étkezés

félpanzió

Utazás

autóbusszal

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Ár (Ft/fő)
2020. aug.19-23. 138.000
Előfoglalási kedvezmény márc. 20-ig. -5%

 

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!