Leírás

Kalandozzatok velünk egy napos utazásunk alatt Fraknó várához, a Fertőmeggyesi kikötőbe és a gólyák városába, Rusztra!

Részletes program

Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás Fraknó várához, a vár megtekintése. A várat a 13. században építették a Rozália hegység nyúlványain és néhány évszázaddal később ez volt az egyetlen vár a környéken, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. A vár 1626 óta az Esterházy család tulajdonában van. Olasz építőmesterek tervei alapján alakították erődítménnyé a 17. században. Az Esterházy hercegek drága ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos „trezorja" lett – ugyanis a dinasztia a tulajdonossá válással szinte egyidejűleg kezdte meg a műkincsek gyűjtését. Geothe „Esterházy tündérvilág" jelzője még ma is érvényes az Esterházy hercegek egyedülálló, gigantikus fegyver és kincs gyűjteményére, mindezt a tartalmas, érdekes történetekkel tarkított idegenvezetés teszi igazán élvezetessé.
A vár megtekintése után a Fertő tóhoz indulunk, a Fertőmeggyesi kikötőbe utazunk, ahol hajóra szállunk. A település a nevét onnan kapta, hogy területe meggyfában gazdag volt. Most bortermeléséről híres a környék. A Fertő tavi körút során a kapitányi ismertető segítségével megismerjük a tó egyedülálló élővilágát, növényvilágának szépségeit, világörökségünk természeti gyöngyszemét. A halban gazdag, növényekkel, főleg nádassal körülölelt partszakasz csodálatos látványában gyönyörködhetünk. Körutunk során láthatjuk a B "0" pontot, a hajdani vasfüggöny részét. Megcsodálhatjuk a Nemzeti Park ausztriai szakaszát, a mörbischi vízi-színpadot és számos csodálatos kis, part menti település látképét. A Soprontól mindössze 29 km-re található, Fertő tóra épített monumentális mörbischi szabadtéri színpad méltán híres egész Európában. A vízi-színház színpadát egy mesterséges, úszó szigetre építették fel.
A hajózás végén a gólyák és borok városába, Rusztra érkezünk. Itt a hagyomány szerint minden kéményen gólya fészkel, így kapta Ruszt a gólyák városa címet. Belvárosában szinte minden ház műemlék védelem alatt áll, a csodálatos épületek és belső udvarok igazi ékszerdobozzá teszik a belvárost, melyek nagyrészt a városfalak maradványaira támaszkodnak. Ruszton fakultatív ebédelésre nyílik lehetőség egy helyi, tradicionális étteremben, ahol az elfogyasztott bőséges ebédünket a hely titkos specialitásával öblíthetjük le. Szabadprogramot követően hazafelé vesszük az irányt, útközben pedig egy modern és stílusos borászatban borkóstoló keretében megismerhetjük Burgenland minőségi borait. A borászatban vásárlásra is lehetőség nyílik. Hazaindulás a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre késő este.

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

utazást

Időpontok és árak

Időpont: Ár (Ft/fő) Előfoglalásban
2020. máj. 9. 9.900 9.207
2020. jún. 13. 9.900 9.108
2020.aug. 9. 9.900 8.910
2020.okt. 4. 9.900 8.910

Ár nem tartalmazza

  • fakultatív ebéd: kb. 15 Euro/fő (helyszínen fizetendő)
  • fakultatív programok
    • Fertő tavi hajóút: kb. 15 Euro/fő
    • Borkóstoló: kb. 7 Euro/fő
    • Fraknó vára: kb. 17 Euro/fő
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!