Leírás

Ha velünk utaztok, megismerhetitek az osztrák Duna kanyart, a hegyi doktor Tv sorozat helyszíneit, Tirol legkedveltebb gleccserét, szurdokait.

Részletes program

1. NAP: BUDAPEST – WACHAU – TIROL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után az UNESCO Világörökségi Listán is szereplő Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomása Dürnstein. Itt tart­juk első megállónkat. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termékeit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Továbbsétálva a zegzugos falucs­kában kívülről lefényképezhetjük a barokk apátsági épületegyüt­test, közben fentről szép rálátás lesz a Dunára is. Visszasétálunk buszunkhoz, és haladunk tovább a Duna bal partján. Elhagyva Alsó-Ausztriát, autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat, mely tipikus osztrák hangulatot biztosít. Szállás Kitzbühel közelében ***-os szállodában.

2. NAP: KITZBÜHEL – KITZBÜHELER HORN – KUFSTEIN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu pati­nás épületeiben. Ezután a környék legmagasabb hegyére indu­lunk. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kezdődődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el a hegyi állomást, a Kitzbüheler Hornt (1.996 m). Tiszta időben fantasz­tikus panorámát nyújtanak a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi legelők. Onnan lehet még feljebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomá­sig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a kereszt­kilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A közép­állomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érkezünk le a parkolóhoz. A délután második felét a környék legnevesebb településén töltjük. Kufstein a magyar történelemből is ismert, mert több híres magyar ember raboskodott az itteni várbör­tönben (pl. Kazinczy, Telki Blanka, Batsányi, Wesselényi, Rózsa Sándor…). Megtekintjük ezt a várat és sétálunk a belvárosban. Szállásunk, mint előző nap. A felvonók, működése függ az idő­járástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is. Ez a programunkat módosíthatja.

3. NAP: GOING – ELLMAU – ST. JOHANN

Reggeli után a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsolnak. Megnézzük a filmsorozatban sokszor látható fogadót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve –, a közeli 1.520 m magasságban lévő kirán­duló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében ebéde­lési lehetőség. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt köve­tően ismét felvonókba szállunk, és leereszkedünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely cso­dás környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipi­kus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben található. Buszunk itt vár bennünket. A nap bezárásaként Tirol egyik leg­érdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokoz­zák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: HINTERTUX – INNSBRUCK

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgy­ben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux telepü­lését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak fel bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A pano­ráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síe­lünk, de lehet fent sétálni és fényképezni. Visszaúton felke­ressük Innsbruckot. Rövid belvárosi sétát teszünk, mely során megnézzük az Aranytetős házat, Főteret, és a sétálóutcát. A Katedrálist és a Burgot kívülről tekintjük meg. Este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SZURDOK – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk Ausztria természeti csodáinak megtekin­tését. Egy látványos szurdokot keresünk fel. Meredek sziklafalak alatt kanyarog a gyors folyású patak. Kellemes túra mindenki számára. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

 

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

3*-os szálloda

Étkezés

Félpanzió.

Utazás

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygyös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr.

Ár tartalmazza

  • a leírt alapprogramot
  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő) Előfoglalási kedvezmény (Ft/fő)
2021. Június 27 - Július 01. 158.500 150.575
2021. Augusztus 27 - 31. 158.500 150.575
2021. Szeptember 14 - 18. 158.500 150.575

 

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!