Leírás

Ha velünk utaztok, megismerhetitek az osztrák Duna kanyart, a hegyi doktor Tv sorozat helyszíneit, Tirol legkedveltebb gleccserét, szurdokait.

Részletes program

1. NAP: BUDAPEST – SZURDOK – TIROL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépés után Salzburg tartományig folytatjuk utunkat, ahol egy látványos szurdokot keresünk fel. Meredek sziklafalak alatt kanyarog a gyors folyású patak. Kellemes túra mindenki számára. Ezt követően visszaszállunk buszunkba és szép tájakon haladva érjük el a tiroli szállásunkat, mely Sankt Johann közelében, egy kellemes szállodában lesz.

2. NAP: KITZBÜHEL – KITZBÜHELER HORN – KUFSTEIN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu pati­nás épületeiben. Ezután a környék legmagasabb hegyére indu­lunk. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kezdődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el a hegyi állomást, a Kitzbüheler Hornt (1.996 m). Tiszta időben fantasz­tikus panorámát nyújtanak a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi legelők. Onnan lehet még feljebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a középállomá­sig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a kereszt­kilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A közép­állomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érkezünk le a parkolóhoz. A délután második felét a környék legnevesebb településén töltjük. Kufstein a magyar történelemből is ismert, mert több híres magyar ember raboskodott az itteni várbör­tönben (pl. Kazinczy, Telki Blanka, Batsányi, Wesselényi, Rózsa Sándor…). Megtekintjük ezt a várat és sétálunk a belvárosban. Szállásunk, mint előző nap. A felvonók, működése függ az idő­járástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is. Ez a programunkat módosíthatja.

3. NAP: GOING – ELLMAU – ST. JOHANN

Reggeli után a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsolnak. Megnézzük a filmsorozatban sokszor látható fogadót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve –, a közeli 1.520 m magasságban lévő kirán­duló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében ebéde­lési lehetőség. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt köve­tően ismét felvonókba szállunk, és leereszkedünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely cso­dás környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipi­kus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben található. Buszunk itt vár bennünket. A nap bezárásaként Tirol egyik leg­érdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokoz­zák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: HINTERTUX – RATTENBERG - ACHENSEE

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgy­ben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux telepü­lését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak fel bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A pano­ráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síe­lünk, de lehet fent sétálni és fényképezni. A hegyről leérkezve egy kellemes hangulatú városkát, a parányi, középkori hangulatú, Rattenberget keressük fel. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végig sétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de varázslatos város. Ezt követően is tartogat még látványosságot ez a nap. Ez pedig Tirol legnagyobb és legszebb fjordszerű tava, az Achensee, mely az Alpok hegyei közt, közel 1.000 m magasságban található. Busszal kapaszkodunk fel a tengerszemhez. Az Achensee-nél tett sétánk során kiváló felvételek készülhetnek a környező hegyekről és a türkizkék színű tóról. Kitűnően látszanak a tavat övező 2.000 méternél is magasabb csúcsok. Tartalmas napunk után este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: WACHAU – BUDAPEST

Reggeli után buszunkkal az Alsó-Ausztriában található, és az UNESCO Világörökségi Listán is szereplő, Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomásán állunk meg, Dürnsteinben. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termékeit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Tovább sétálva a zegzugos falucskában kívülről lefényképezhetjük a barokk apátsági épületegyüttest, közben fentről szép rálátás lesz a Dunára is. Visszamegyünk buszunkhoz, és egy ideig a Duna mentén haladunk, majd elhagyjuk Ausztriát és hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

 

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

3*-os szálloda

Étkezés

Félpanzió.

Utazás

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Budapest, Budaörs, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Bonyhád, Győr, Tatabánya, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tolna, Hatvan, Paks

Ár tartalmazza

  • a leírt alapprogramot
  • szállást 3* szállodában
  • ellátást (félpanzió)
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2022. június 26-30. 196.000
2022. szeptember 5-9. 196.000

 

Ár nem tartalmazza

  • belépőjegyeket: kb. 120 Euro (Ellmau felvonó 25€, Kitzbüheler Horn 28€, Hintertux 40€, Kufstein vár 11,50€, Seisenbergklamm 6€, üdülőhelyi adó 9€)
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!