Leírás

Ha velünk utaztok, megismerhetitek az osztrák Duna kanyart, a hegyi doktor Tv sorozat helyszíneit, Tirol legmagasabb csúcsait, vízeséseit. Kávézhattok Ausztria legmagasabban lévő kávézójában!

Részletes program

1.nap: BUDAPEST – WACHAU – TIROL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után az UNESCO Világörökségi listán is szereplő Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomása Dürnstein. Itt tartjuk első megállónkat. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termékeit – lekvár, borok, pálinkák – sokaságát, de a zegzugos falucska legértékesebb látnivalója a barokk apátsági épületegyüttes, ezt is láthatjuk a különleges kék-fehér tornyos plébániatemplommal. Haladunk tovább a Duna bal partján, majd elhagyva Alsó-Ausztriát autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat (4 éj), mely tipikus osztrák hangulatot biztosít.

 

2.nap: KITZBÜHEL – ELLMAU – ST. JOHANN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu patinás épületeiben. Ezután a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Ellmau idilli falusi hangulata, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsol. Megnézzük a filmből jól ismert főutcát, fogadót, majd felsétálunk a „doktor” rendelőjéhez. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben található. Ezután modern, új felvonókkal indulunk az 1.520 m magasságban lévő kiránduló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Kiváló éttermében ebédelési lehetőség. Pihenőnk után a „Varázslatos Világ” hegyi útján elgyalogolhatunk egy bájos kis tóhoz és a szomszédos Kaiser Welt parkjához. Ezt a kb. 2 órás túrázást követően ismét felvonókba szállunk, és Scheffau közelében érkezünk le. Buszunk itt vár bennünket. A nap zárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá, a hangulatot csak fokozzák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

 

3.nap: KITZBÜHELER HORN – ÖTZTAL

Reggeli után a környék legismertebb hegyének a közel 2.000 m magas csúcsára indulunk. Ez a Kitzbüheler Horn (1.996 m), ahonnan tiszta időben fantasztikus panorámát nyújt a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi lege­lők látványa. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kez­dődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el az 1.970 m magasan lévő hegyi állomást. Onnan lehet még fel­jebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a közép­állomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érke­zünk le a parkolóhoz. Kora délután visszamegyünk a szállásra. Ezt követően mindenki választhat, hogy a szálloda wellness rész­legében kikapcsolódik, vagy az idegenvezetővel közös kirán­dulásra indul. A településen lévő ülőlifttel jutunk fel 1.264 m magasra. Innen szép rálátásunk lesz a völgyre, ahová gyalogtú­rával jutunk vissza. Szállásunk, mint előző nap.

 

4.nap: HINTERTUX – INNSBRUCK

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgyben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux települését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A panoráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálgatni és a panorámateraszról fény­képezni. Egy jégpalotát is kialakítottak a gleccserben, ezt is meg­nézzük. Ezután a már ismert kabinokkal tesszük meg az 1.750 m szintkülönbséget a parkolóig, ahol buszra szállunk. Visszaúton fel­keressük Innsbruckot. Rövid belvárosi sétát teszünk, mely során megnézzük az Aranytetős erkélyt, Főteret. A Katedrálist és a Burgot kívülről tekintjük meg. Este érkezünk vissza szállásunkra.

 

5.nap: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak sorozata teszik látványossá. Híres a település likőrüzeme. Ebbe is bepillan­tunk, vásárlási lehetőségünk is lesz. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

4 *-os szálloda

Étkezés

félpanzió

Utazás

autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygyös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Alapár (Ft/fő)
2020.Augusztus 26-30. 146.300
2020.Szeptember 04-08. 134.900

 

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!