Leírás

Ha velünk utaztok, megismerhetitek az osztrák Duna kanyart, a hegyi doktor Tv sorozat helyszíneit, Tirol legmagasabb csúcsait, vízeséseit. Kávézhattok Ausztria legmagasabban lévő kávézójában!

Részletes program

1.nap: BUDAPEST – WACHAU – TIROL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után az UNESCO Világörökségi listán is szereplő Wachau felé tartunk. Ez az osztrák Duna-kanyar, melynek egyik jelentős állomása Dürnstein. Itt tartjuk első megállónkat. Ez a Duna partjára épült középkori település gyönyörű panorámával rendelkezik. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termékeit – lekvár, borok, pálinkák – sokaságát, de a zegzugos falucska legértékesebb látnivalója a barokk apátsági épületegyüttes, ezt is láthatjuk a különleges kék-fehér tornyos plébániatemplommal. Haladunk tovább a Duna bal partján, majd elhagyva Alsó-Ausztriát autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat (4 éj), mely tipikus osztrák hangulatot biztosít.

 

2.nap: KITZBÜHEL – ELLMAU – ST. JOHANN

A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romantikus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu patinás épületeiben. Ezután a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Ellmau idilli falusi hangulata, díszes, virágos házai mindenkit elvarázsol. Megnézzük a filmből jól ismert főutcát, fogadót, majd felsétálunk a „doktor” rendelőjéhez. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben található. Ezután modern, új felvonókkal indulunk az 1.520 m magasságban lévő kiránduló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomittömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Kiváló éttermében ebédelési lehetőség. Pihenőnk után a „Varázslatos Világ” hegyi útján elgyalogolhatunk egy bájos kis tóhoz és a szomszédos Kaiser Welt parkjához. Ezt a kb. 2 órás túrázást követően ismét felvonókba szállunk, és Scheffau közelében érkezünk le. Buszunk itt vár bennünket. A nap zárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá, a hangulatot csak fokozzák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

 

3.nap: KITZBÜHELER HORN – ÖTZTAL – (KIRCHBERG)

Reggeli után a környék legismertebb hegyének a közel 2.000 m magas csúcsára indulunk. Ez a Kitzbüheler Horn (1.996 m), ahonnan tiszta időben fantasztikus panorámát nyújt a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi lege­lők látványa. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kez­dődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el az 1.970 m magasan lévő hegyi állomást. Onnan lehet még fel­jebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a közép­állomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érke­zünk le a parkolóhoz.

Innentől különbözik az augusztusi és a szeptemberi csoport prog­ramja.

Az augusztusi csoporttal délután folytatjuk tiroli utun­kat az Ötztalba. Programunkban a tartomány legnagyobb vízesése következik. A Stuibenfall nevet viselő zuhatag aljá­hoz kb. 20 perces gyaloglással jutunk el. Ezután a vízesés mel­lett kiépített, lépcsőkkel tarkított ösvényen haladunk a 159 m magasságból lezúduló vízesés mellett. Sportértéke is van a túrának, hiszen folyamatosan felfelé haladva jutunk el a zuha­tag közelébe, de a látvány feledteti a fáradtságot. Ez a túra azért is egyedülálló, mert útközben érintünk egy különleges függő­hidat is, amely inkább függőlépcső, mivel lépcsősorként ível át a völgy felett. Ezen lehet a vízesés fölé jutni. (A függőlépcső igénybevétele természetesen nem kötelező). Hegyi kirándulá­sunk után a parkolóba megyünk vissza és elindulunk a Nyugat- Tirolban levő szállásunk felé (2 éj).

A szeptemberi csoport kora délután visszamegy a szállásra. Ezt követően mindenki választhat, hogy a szálloda wellness rész­legében kikapcsolódik, vagy az idegenvezetővel közös kirán­dulásra indul. A településen lévő ülőlifttel jutunk fel 1.264 m magasra. Innen szép rálátásunk lesz a völgyre, ahová gyalogtú­rával jutunk vissza. Szállásunk, mint előző nap.

A felvonók, vonatok működése függ az időjárástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is. Ez a programunkat módosíthatja.

4. NAP: AUGUSZTUSI CSOPORT: PITZTAL – IMST

Az augusztusi csoporttal délelőtt Tirol legmagasabban lévő gleccseréhez indulunk. A rövid buszos utazást követően Mittelbergnél egy speciális vonatra szállunk, amely közel 4 km hosszan – a hegy gyomrában –, 8 perc alatt az örök hó birodal­mába visz bennünket. 2.840 m magasságban szállunk ki vona­tunkból. Itt rövid séta, fotózás, majd Ausztria legmagasabban közlekedő 8 fős kabinos felvonóiban még 600 m-t emelkedünk. Így jutunk fel Ausztria legmagasabban lévő kávézójához, kilá­tójához és gleccseréhez 3.440 m-re. Tiszta időben a panoráma leírhatatlan, hiszen itt nyáron is vannak hófoltok és a környező hegyek pedig hóval borítottak. Fontos a megfelelő öltözet! Ugyanezen az útvonalon jutunk vissza a völgybe. Délután, aki akar, a szálloda wellness szolgáltatásait veheti igénybe, vagy a hangulatos falucskában nézelődhet, sétálhat. A kemény túrára vágyóknak van egy ajánlatunk. Jöjjenek velünk Imstbe, ahová kb. félórás buszozással jutunk el. A város nem túl látványos, de a központjából indul a Rózsakert szurdok túraútvonala. A kb. 5 km hosszú gyaloglásunk során először egy szurdokban haladunk, melyet több alkalommal szikla- és falépcsők nehezítenek és víz­esések tesznek változatossá. A program romantikus, izgalmas és látványos, de emellett igen komoly sportértéke is van, mivel a túra során 200 m szintkülönbséget kell megtennünk felfelé is és lefelé is. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

A SZEPTEMBERI CSOPORT: HINTERTUX – INNSBRUCK

Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgyben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux települését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A panoráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálgatni és a panorámateraszról fény­képezni. Egy jégpalotát is kialakítottak a gleccserben, ezt is meg­nézzük. Ezután a már ismert kabinokkal tesszük meg az 1.750 m szintkülönbséget a parkolóig, ahol buszra szállunk. Visszaúton fel­keressük Innsbruckot. Rövid belvárosi sétát teszünk, mely során megnézzük az Aranytetős erkélyt, Főteret. A Katedrálist és a Burgot kívülről tekintjük meg. Este érkezünk vissza szállásunkra.

5.nap: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak sorozata teszik látványossá. Híres a település likőrüzeme. Ebbe is bepillan­tunk, vásárlási lehetőségünk is lesz. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

4 *-os szálloda

Étkezés

félpanzió

Utazás

autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygyös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Alapár (Ft/fő)
2020. aug. 26-30. 146.300
2020. szept. 04-08. 134.900

 

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!