Leírás

Töltsön el két felejthetetlen napot a természet lágy ölén! Kirándulásunk könnyed sétákat, túrákat, gyönyörű panorámát és harapnivalóan friss alpesi levegőt ígér! A hegyekben eltöltött idő igazi enyhülést hoz a városi melegben. A szurdokvölgyek kellemes, félhomályos atmoszférája, a Myrafalle vízesés felemelő látványa, a hihetetlen kilátás a Skywalk-ról mind a csodás, tartalmas út része. Élménydús programunk minden korosztály számára tartogat meglepetéseket, élményeket!

 

MIKOR FOGLALHATÓ? MENNYIBE KERÜL?
>>> ÁRAK ÉS IDŐPONTOK ITT <<<

 

Részletes program

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – STEINWAND SZURDOKVÖLGY – MYRAFALLE VÍZESÉS –– JOHANNESBACH SZURDOKVÖLGY

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban Budapesten keresztül a szomszédos és barátságos Alsó-Ausztria tartományba. Mai napunk során Alsó-Ausztria rejtett, ám annál értékesebb természeti látványosságait keressük fel! Első úticélunk a Steinwand mészkő szurdokvölgye, mely az egyik legérdekesebb szoros Alsó-Ausztriában. A kiindulási ponton lévő kedves vendéglő teraszán vételezünk egy csésze finom kávét, teát és útnak indulunk. A nagyjából másfél órás túránk során az alsó bejárattól haladunk felfelé Alsó-Ausztria legvadabb és legérdekesebb völgyében, ahol a leglátványosabb szakaszon csodálatosan zöld növények között, csörgedező patak mentén fahidakon és lépcsőkön át vezet utunk. A túrát teljesítve a közeli Myrafalle vízeséshez érkezünk. Alsó Ausztria egyik leghíresebb, több száz apró zuhatagból álló vízesése egy szokatlan szurdokot alakított ki magának. Ezen zuhatag rendszeren pallókon és fahidakon keresztül közlekedünk. A 26 hidat és több száz lépcsőfokot rejtő szurdokban naponta kb. 5000 m³ víz tűnik el a sziklák repedéseiben. A csodálatos Myra vízesés teljes magassága 125 méter. Ebédidőre megpihenünk, majd egy újabb lenyűgöző szurdokvölgyben találjuk magunkat, ahol az ember szíve ragyog, látva ezt a mesés szurdokvölgyet. A Johannesbach szurdok kezdetén fahídon, mesésen szép fenyőerdők és tisztások mentén haladunk, majd beszűkül az útvonalunk és egyik pillanatról a másikra megváltozik minden! Meredek sziklafalak közt kanyarog utunk, ahol korláttal biztosított lépcsősorok, pallók és hidak váltogatják egymást. Néhol csak pár méter a szurdok szélessége, függőleges, mohos sziklafalak közt zúg a romantikus Johannesbach patak. A szurdok végén egy tisztásra érünk, ahol egy kellemes vendéglőben megpihenünk, majd visszatérünk a kiindulási helyünkre.

2. NAP: HOHE WAND GYALOGTÚRA ÉS A SKYWALK KILÁTÓ – SCHNEEBERG FOGASKEREKŰVEL ÉS FÁNKKAL – BUDAPEST

Reggelit követően a Hohe Wand kellemes gyalogtúráját teljesítjük. A Hohe Wand egy nagy kiterjedésű karsztfennsík a Bécs közeli Alpokban, 8 km hosszú, 2,5 km széles és 1132 m magas ahol gyönyörű természeti csodák várnak bennünket! A természetvédelmi park bővelkedik a különlegességekben: a mészkősziklák hasadékaiban különböző pozsgás növények kapaszkodnak, páfrányfajták, fűfélék és virágzó növények szegélyezik sétánkat. A túraútvonal ösvényein kellemes sétákat teszünk, kényelmesen bejárva egészen a Skywalk kilátóteraszhoz, mely a Hohe Wand natúrpark igazán különleges látványossága. A kilátóplatformot a sziklába építették, mely így azt az érzést kelti bennünk, mintha lebegnénk. Innen lenyűgöző kilátás nyílik a mélybe, ill. a Bécsi-erdő vonulatai felé. Jó látási viszonyok esetén egészen a Fertő-tóig és a Schneeberg hegycsúcsaihoz is ellátni. Egy kis pihenés után továbbindulunk Puchberg am Schneeberg pályaudvarára, ahol a szalamandra vasúttal egy nagyjából 40 perces csodás utazást követően megérkezünk Hochschneeberg-i hegyi vasútállomásra (vonatjegy). Zöldellő mezők, illatos tűlevelű erdők és hegyek pazar panorámája vonul el előttünk a kedélyes tempóban megtett út során. A fogaskerekű félúton megáll egy pihenőre, ahol a környék legfinomabb lekváros fánkját kóstolhatjuk meg! Kihagyhatatlan! A csúcsra érkezve 1800 m tengerszint feletti magasságban paradicsomi látvány tárul elénk a környező hegyekre, azok minden szépségével együtt. Lehetőségünk van egy rövid túrára a közeli kilátóponthoz és/vagy beülhetünk egy tipikus osztrák hüttébe egy kávéra, teára. A program végén hazaindulás Budapestre, majd Szegedre.

Utazás hossza

2 nap / 1 éj

Szállás

3*-os hotel/vendégfogadó

Étkezés

Reggeli (előfizethető: 1 alkalom vacsora).

Utazás

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (autópálya)-Győr-Hegyeshalom útvonalon.

Ár tartalmazza

 • a leírt alapprogramot
 • szállást 3* szálláson
 • reggelit
 • utazást klímás, turistautakra tervezett autóbusszal
 • magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során

Időpontok és árak

Árak (Ft/fő) Alap ár
nap/éj 2/1
2024. júl. 13-14. 58 500
2024. aug. 3-4. 58 500
Egyágyas felár 8 500
1 alkalom vacsora felára 6 000

 

Ár nem tartalmazza

 • belépőjegyeket és fakultatív programok díját (helyszínen fizetendő)
  • Schneeberg hegyi vasút: 50 Euro
  • belépőjegyeket: kb. 25 Euro
 • egyéb költségeket: 2.500 Ft (pl. üdülőhelyi adót, audioguide/fülhallgató árát, helyi idegenvezető költségeit)
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)
 • útlemondási biztosítást (részvételi díj 3%-a)

Kérj ajánlatot most!