Leírás

Kaladozzatok velünk egy napos utazásunk alatt kisvasúttal Mariazellbe, a hegyek között megbúvó kisvárosba. Az Erlaufsee-hez, ahol 20méter mélyre lehet látni és az Arzberger Likőrüzembe, ahol betekintést nyertek a likőrgyártás folyamataiba.

Részletes program

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 5 órakor. Folyamatos utazás rövid pihenővel Laubenbachmühle vasútállomásra, innen a keskeny nyomtávú kisvasúttal jutunk el a hegyek között megbúvó kisvárosba, Mariazellbe. A fenti útvonalon festői szép természeti panoráma mellett számos alagút, viadukt és kőhíd gondoskodik a lenyűgöző hegyvidéki látványról. A vasútvonal elhalad a bécsiek kedvelt kirándulóhelye, az Erlaufsee mellett. Az Erlaufsee 3-4 km-re található Mariazelltől, az ivóvíz minőségű tóban 20 m mélyre lehet látni, és a gazdag halállomány nemcsak búvárokat, hanem halászokat is csábítja. A déli órákban érkezés a településre, majd közös sétánk során megtekintjük a Bazilikát. Magnus barát 1157. dec. 17-én, Szent Tamás napján megérkezett arra a helyre, ahol a mai kegytemplom áll. A magával hozott Mária szobornak egy fatörzsbe kis cellát, kápolnát vájt; innen a hely neve - Mariazell. Rengeteg magyar vonatkozása van a csodatévő szobornak és a zarándok hellyé vált kisvárosnak.
Mariazelli programunk során látogatást teszünk a híres Arzberger Likőrüzemben, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Betekintést nyerünk a likőrgyártás folyamataiba és meg is kóstolhatjuk az Arzberger féle likőrt. A szabadidő eltöltésére több lehetőséget kínálunk. Aki szeretne a városkában maradni, az a Mariazelli mézeskalács manufaktúrában megismerheti a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a mézgyertya készítést is ki lehet próbálni.
Illetve lehetőség nyílik a közeli Bürgeralpe 1267 méter magas csúcsára feljutni gyalogosan, vagy a városka központjából indul a kabinos felvonó. A szép kilátás mellett a hegyen hegyi-tó, az Erzherzog-Johann kilátó, egy élménypark és több hangulatos alpesi kunyhó várja a látogatókat. Délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

utazást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2019. április 6. 12.900
2019. május 25. 12.900
2019. szeptember 21. 12.900
Előfoglalási akció indulás előtt 60. napig: -6%

Ár nem tartalmazza

  • belépőjegyek:
    - Arzberger Likőrüzem: kb. 2 Euro/fő
    - Vonatjegy: kb. 10 Euro/fő
    - Bürgeralpe, felvonó: kb. 20 Euro/fő
    - Mézeskalács manufaktúra: kb. 10 Euro /fő

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!