Leírás

Egy napos kirándulásunk során felfedezhetitek a Medve-szurdok rejtett világának csodálatos és izgalmas titkait, és eljuthattok a Teichalm- tóhoz is, ahol megismerkedhettek a hely „őrangyalával”.

Részletes program

Indulás Budapestről reggel 5.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig egy technikai szünettel. A buszunk Mixnitz falucska mellett, a Medve-szurdokhoz közeli parkolóhelyhez érkezik, ahol megkezdjük a túrázást. Először egy könnyű erdei szakaszon sétálunk, majd elindulunk egyre feljebb és feljebb az erdőben a Hochlantsch-vidék szikla-szorosának bejáratához. Itt már vár minket a 164 számozott fahíd és létra, valamint a 2900 lépcsőfok, melyek segítségével feltárul előttünk ennek a rejtett világnak minden csodálatos és izgalmas titka. A patak zúgókon, és számtalan kisebb-nagyobb vízeséseken keresztül morajlik alattunk, miközben mi a 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk előre. Az út egyirányú, így szembejövőkkel nem kell számolnunk, de pont ezért visszafordulási lehetőségünk sem lesz. A sziklák és a szurdok falai közül kiérve, megpihenünk a tisztáson. Kis szusszanás és a csapat minden tagjainak megérkezése után indulunk is tovább.
A patak partján, csodálatos természeti környezetben, erdei ösvényen, kb. másfél órás séta után jutunk el a Teichalm-tóhoz, melynek partján ebédelésre nyílik lehetőség. Az ebéd elfogyasztása után pihenünk egy kicsit a tó partján, élvezve az alpesi friss levegőt, a körülöttünk lévő hegyek- és alpesi legelők látványát. Szabad program keretében a tavat körbesétálva megismerkedhetünk a hely „őrangyalával", majd fedezzük fel a tó mellett található természetvédelmi területet is. Ezen a részen a talajra fapallókat, kis átjárókat, pihenő pavilonokat helyeztek, hogy biztonságosan meg tudjuk szemlélni ezt a speciális természeti környezetet. Autóbuszunk a tó melletti parkolóban vár ránk. Indulás késő délután, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

AJÁNLOTT FELSZERELÉS:
- kis méretű hátizsák
- könnyen és gyorsan fogyasztható élelem (szendvics, gyümölcs, csokoládé, szőlőcukor)
- személyenként 2 liter folyadék
- túrázásra alkalmas, bordázott járófelületű, bokát is védő, vízálló, bejáratott magas szárú bakancs
- réteges, kényelmes ruházat, esőkabát, esőnadrág
- pótcipő, pótzokni,váltóruha
- egészségügyi felszerelés
- fejlámpa vagy elemlámpa

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

utazást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2019. május 4. 11.900
2019. június 22. 11.900
2019. július 13. 11.900
2019. augusztus 10. 11.900
2019. október 19. 11.900
Előfoglalási akció indulás 60. napig: -6%

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!