Leírás

Egy napos kirándulásunk során felfedezhetitek a Medve-szurdok rejtett világának csodálatos és izgalmas titkait, és eljuthattok a Teichalm- tóhoz is, ahol megismerkedhettek a hely „őrangyalával”.

Részletes program

Indulás Budapestről reggel 5.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig egy technikai szünettel. A buszunk Mixnitz falucska mellett, a Medve-szurdokhoz közeli parkolóhelyhez érkezik, ahol megkezdjük a túrázást. Először egy könnyű erdei szakaszon sétálunk, majd elindulunk egyre feljebb és feljebb az erdőben a Hochlantsch-vidék szikla-szorosának bejáratához. Itt már vár minket a 164 számozott fahíd és létra, valamint a 2900 lépcsőfok, melyek segítségével feltárul előttünk ennek a rejtett világnak minden csodálatos és izgalmas titka. A patak zúgókon, és számtalan kisebb-nagyobb vízeséseken keresztül morajlik alattunk, miközben mi a 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk előre. Az út egyirányú, így szembejövőkkel nem kell számolnunk, de pont ezért visszafordulási lehetőségünk sem lesz. A sziklák és a szurdok falai közül kiérve, megpihenünk a tisztáson. Kis szusszanás és a csapat minden tagjainak megérkezése után indulunk is tovább.
A patak partján, csodálatos természeti környezetben, erdei ösvényen, kb. másfél órás séta után jutunk el a Teichalm-tóhoz, melynek partján ebédelésre nyílik lehetőség. Az ebéd elfogyasztása után pihenünk egy kicsit a tó partján, élvezve az alpesi friss levegőt, a körülöttünk lévő hegyek- és alpesi legelők látványát. Szabad program keretében a tavat körbesétálva megismerkedhetünk a hely „őrangyalával", majd fedezzük fel a tó mellett található természetvédelmi területet is. Ezen a részen a talajra fapallókat, kis átjárókat, pihenő pavilonokat helyeztek, hogy biztonságosan meg tudjuk szemlélni ezt a speciális természeti környezetet. Autóbuszunk a tó melletti parkolóban vár ránk. Indulás késő délután, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

AJÁNLOTT FELSZERELÉS:
- kis méretű hátizsák
- könnyen és gyorsan fogyasztható élelem (szendvics, gyümölcs, csokoládé, szőlőcukor)
- személyenként 2 liter folyadék
- túrázásra alkalmas, bordázott járófelületű, bokát is védő, vízálló, bejáratott magas szárú bakancs
- réteges, kényelmes ruházat, esőkabát, esőnadrág
- pótcipő, pótzokni,váltóruha
- egészségügyi felszerelés
- fejlámpa vagy elemlámpa

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

utazást

Időpontok és árak

Időpont: Ár (Ft/fő) Előfoglalásban
2020. máj. 9 12.900 11.997
2020. jún. 13. 12.900 11.868
2020.júl. 18. 12.900 11.739
2020. aug. 29. 12.900 11.610
2020. okt. 10. 12.900 11.610

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!