Leírás

Utazzatok velünk 1 napos programunk során a Heiligenkreuz-i apátságba, Mayerlingbe, majd megismerkedhettek a Seegrotte tavasbarlang rejtelmeivel.

Részletes program

Indulás 07.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Elsőként Mayerlingbe, Rudolf főherceg, Habsburg trónörökös vadászkastélyához érkezünk. Itt 1889-ben kettős tragédia történt: Rudolf és szerelme Vetsera Mária bárókisasszony rejtélyes módon vesztette életét. Rudolf halálával egy hatalmas titok és egy százhuszonnégy év után is nemzetközi érdeklődésre számot tartó politikai krimi született, melybe látogatásunk során betekintést kaphatunk.
Ezután buszra szállunk és a közeli, Heiligenkreuz-i apátságba látogatunk el, mely 1133-as megalapítása óta működik. Ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után. Falai között jelenleg is 75 szerzetes éli mindennapjait. A kolostort a Babenberg-házból származó III. Lipót osztrák herceg alapította. Az apátság templomában őrzik III. Lipót fiának, a boldoggá avatott Freisingi Ottónak az ereklyéit.

A nap utolsó állomása a Hinterbrühlben található “Seegrotte” tavasbarlang, a világ egyik csodálatos természetalkotta remeke. (A barlangban egész évben átlagosan 8 Celsius fok uralkodik, ezt kérjük vegyék figyelembe!) 1912-ben, az egykori gipszbányában robbantás során hatalmas erővel több, mint 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett, mely ma Európa legnagyobb földalatti tava. Először a múzeumokban ismerkedünk az eredeti gipsz bányával, munkálatokkal majd pedig a víz elöntötte barlangrendszerbe vezet az utunk 60 m-re a föld alá. Motorcsónakkal közlekedünk a labirintus rendszerben a tavon. A barlang mélyén kápolnát is találunk, mely a szerencsétlenül járt bányászoknak állít emléket, valamint egy vadászrepülőgépét is láthatunk itt, amelyet a barlangban építettek a második világháború ideje alatt.

Hazaindulás a késő délutáni órákban. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

  • buszos utazást
  • idegenezetést

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2023.04.23 14 900 Ft
2023.10.01 14 900 Ft
Előfoglalási kedvezmény:  
indulás előtt 60. napon kívüli -6-10%

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!