Leírás

Egy napos kirándulásunkon felfedezhetitek az Osztrák Dunakanyar rejtett kincseit: Schallaburg, sétahajóval Krems városa, Göttweigi Apátság…

Részletes program

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás rövid pihenővel Schallaburgba. A vár az Alpoktól északra épült egyik legszebb reneszánsz várkastély. Története a középkorra nyúlik vissza, a reneszánsz kastély 1572-1600 között épült hozzá az itáliai reneszánsz palazzók mintájára. A nagy árkádos udvar Ausztria egyik legszebb kastélyudvara: nagyszerű, trapéz alakú, kétszintes, árkádos udvar, terrakotta figurákkal és díszítésekkel ékesítve. A felső folyosók árkádjait 1600 terrakotta figura, címer díszíti. A kastély szívében található gyönyörű angolkertet egyedülállóan szép, fából készült díszítések és dísznövények övezik.
A program befejezését követően továbbutazás sétahajóval Krems városába. A Wachau, mely 2000 óta az Unesco kulturális világörökségi listáján szerepelő, 33 kilométer hosszú völgyszoros a Duna mentén, Melk és Krems an der Donau városok között. A hajóról csodálatos látvány tárul szemünk elé: meredek hegyek, szőlősökkel borított domboldalak és romantikus várromok a folyó mindkét partján. Utunk során elhajózunk több legendás várrom mellett is, melyek közül az egyik leghíresebb Dürnstein vára, ahol Oroszlánszívű Richárd angol király raboskodott néhány hétig.
Kb. másfél órás utazást követően érkezünk Kremsbe a délutáni órákban. Innen utazás a Göttweigi Apátságba, melyet osztrák Montecassinonak is neveznek. A Dunától pár kilométerre, egy magas hegy platójára épült a már messziről jól látható, monumentális bencés apátsága. A csodálatos helyen lévő, szinte a Wachaut őrző impozáns épületegyüttes legértékesebb része a pazar díszítésű barokk apátsági templom és a kolostor fantasztikusan szép Császár-lépcsője és gazdagon díszített termei.
Visszaindulás a délutáni órákban busszal. Várható visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

utazást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2019. április 14. 11900
2019. május 12. 11900
2019. június 16. 11900
2019. július 7. 11900
2019. szeptember 8. 11900
2019. október 6. 11900
Előfoglalási akció indulás előtt 60. napig: -6 %

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!