Leírás

Egy napos kirándulásunkon ellátogathattok Ausztria legszebb kirándulóhelyére. Tartsatok velünk az Ötscher-Tormauer Nemzeti Parkba!

Részletes program

Indulás Budapestről 5.00 órakor. Egy napos kirándulásunk célpontja az Ötscher-Tormauer Nemzeti Parkban található. Az Ötschergräben vagy, ahogy gyakran emlegetik, az "Osztrák Grand Canyon" Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája. Néhány éve az osztrák természetjáró egyesületek által kiírt túraútvonalak versenyén Ötschergräben-t választották a legszebb osztrák kirándulóhelynek, így jogosan illeti meg az "Ausztria legszebb szurdokvölgye" cím is. Az Ötscher-patak vájta szurdokban több kilométer hosszan fut egy jól kiépített turistaútvonal. Az ösvény hol a szurdok egyik, hol a másik oldalán vezet. Utunk során fahidakkal, fapallókkal, sziklába vájt alagutakkal találkozhatunk, miközben lábunk alatt a kristálytiszta patak csobog, körülöttünk pedig a több méter magas sziklafalakról lezúduló vízesések garantálják a látványt. A napsütötte szurdok oldalán különös sziklaformációk emelkednek ki.
Első nagyobb vízesésünk a Lassingfall, melyet több kilátópontból is megcsodálhatunk. A völgyben egy menedékházat is találunk, ahol a helyi specialitásokat kóstolhatjuk meg.
A kitartóbbak a Mirafall vízeséshez is elzarándokolhatnak, mely kb. 80 méter magasságból zúdul le a lábunk elé. Erdei szerpentines ösvényen jutunk ki a szurdokvölgyből, kisebb vízimalmot, hegyi réteket, fenyveseket hagyunk magunk mögött, hogy egy hatalmas víztározó gátján is keresztülsétáljunk. Napunk végén a mariazelli kisvasút rövid szakaszán utazunk vissza buszunkhoz. A vadregényes környezet garantáltan felejthetetlen élményt jelent mindenkinek, aki legalább egyszer ellátogat ide. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

utazást

Időpontok és árak

Időpont: Ár (Ft/fő) Előfoglalásban:
2020.jún. 27. 12.500 11.500
2020.szept. 05. 12.500 11.250
2020.okt. 03. 12.500 11.250

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!