Leírás

Tartsatok velünk a világörökség részeként számon tartott városkába, Hallstattba! Ellátogathattok a dachsteini jégbarlanga és a híres Sasfészekhez is.

Részletes program

1.nap: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST –STEYR – BAD ISCHL (630 km)

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépések után érkezünk Ausztriába. Első megállónk Steyrben lesz, mely az egyik legrégebbi város Ausztriában. Sétálunk a központban. Belvárosi sétánkat követően Bad Ischlben folytatjuk kirándulásunkat. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta a városban és külső fényképeket lehet készíteni az elegáns palotákról. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert mely a császár egyik kedvenc süteménye volt. Elnevezését a városról kapta. Este érjük el szállásunkat (3 éj). Vacsora.

 

2.nap: KRIPPENSTEIN KILÁTÓI – JÉGBARLANG – HALLSTATT (120 km)

Délelőtt a Dachstein-vonulathoz tartózó fantasztikus látványt nyújtó Krippenstein hegyre megyünk fel. Több program is lehetséges. Elsődlegesen javasoljuk az 5 Ujj Kilátót, amely a nevét alakjáról kapta. Mesés látvány fogad bennünket, amikor kisétálunk valamelyik ujjra és letekintünk az alattunk látható Hallsatti-tóra valamint a környező hegyekre. Az 5 Ujj Kilátó felett található a Világörökség Spirál kilátó mely egy futurisztikus építmény. Aki gondolja ezt is felkeresheti. Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy továbbra is sétál, túrázik a környéken, vagy lejjebb jön 1 megállót a felvonóval és ott egy természeti ritkaságot, a dachsteini jégbarlangot tekinti meg. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbarlang sokkal különlegesebb. A jégbarlangban – melynek megtekintése során sok lépcsőt kell megmásznunk –, helyi vezető mutatja be a meseszerű képződményeket. Megbeszélt időpontban találkozás az autóbusznál, majd a világörökség részeként számon tartott Hallstatt városát keressük fel. A többszáz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal övezett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. A nap során fontos a kényelmes, nem csúszós, a túrázásra alkalmas cipő, továbbá ha jönnek a jégbarlangba, akkor meleg öltözetet.

 

3.nap: GOLLING – BERCHTESGARDEN – HELLBRUNN – SALZBURG (140 km)

Reggel az első látnivalónk egy csodás vízesés. Ezt követően átlépünk Németországba és Berchtesgardennél felmegyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő esetén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königseet is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk. A közelben van egy Encián Likőrkészítő, ezt látogatjuk meg. Itt beszélnek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Délután felkeresünk egy különleges vízi kastélyt. Salzburg mellett van a Hellbrunn kastély, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítették a látványos parkot. A nap hátralévő részét a tartomány központjában, Salzburgban töltjük. Sétánk során Mozart emlékekkel és szebbnél szebb templomokkal fogunk találkozni. A belváros hangulatos utcái díszes cégérek díszítettek. A Mirabell kastélyparkból csodás képeket készíthetünk, melyen a színes virágok mellett Hohensalzburg vára teljes pompájában látható. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

 

4.nap: HALLEIN – HOHENWERFEN – SZURDOK (110 km)

Reggel a Hallein melletti Bad Dürrbergben buszozunk, ahol egy régi sóbányát keresünk fel. A lemegyünk a bányába, kipróbálhatjuk azt az érdekes módot, ahogy a bányászok csúsztak le a „munkahelyükre”. Ezt követően a régi munkafolyamatokról is hallunk ismertetést. A sóbánya után egy várhoz buszozunk. A Hohenwerfen vára a Salzach folyó felett magasodik. Siklóval tudunk felmenni a várhoz, ahol több érdekes látványosságban lesz részünk és közben szép rálátás lesz a völgyre. Várlátogatásunk után egy szurdok megtekintésével folytatódik a programunk. Egy gyalogos túra keretében tekintjük meg a különleges természeti látványosságot Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

 

5.nap: ST. WOLFGANG – HAJÓZÁS – ST. GILGEN – MONDSEE – BUDAPEST (500 km)

Reggel először St.Wolfgang városába megyünk. Itt megtekintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést. A híres gótikus templom meglátogatása is szerepel a programban. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. Élmény a tavon körbetekinteni a köröttünk magasodó 2–3.000 m magas csúcsokra. Sankt gilgeni sétánk után továbbutazás és megállunk Mondseeben. Ez a város is a Salzkammerguti-tóvidékhez tartozik. Séta a tóparton és itt is megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk templomot. Ezt követően hazaindulás, Budapestre érkezés az esti órákban, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

Szálloda***

Étkezés

félpanzió

Utazás

Klímás , turistautakra tervezett autóbusszal

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • folyami hajóval utazást
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Alapár (Ft/fő)
2020.máj. 28-jún. 1. 122.000
2020. jún. 26-30. 122.000
2020.júl. 6-10. 115.900
2020.aug. 26-30. 115.900
2020.szept. 12-16. 115.900

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!