Leírás

Felhőtlen hétvégi kikapcsolódás, melynek csúcspontja a Rax-fennsík. A lélegzetelállító panorámát egy kilátóteraszon kávé és sütemény mellett élvezheted.

Részletes program

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás a Rax csúcsai felé. A Rax-Alpok a Keleti-Alpok igazi előbástyája, hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. Gazdag alpesi növényzet, érintetlen természet, festői táj várja mindazokat, akik időt szánnak arra, hogy felfedezzék a fennsík csodálatos vonulatait. Buszunkról a Schwartza patak völgyében, a hegyekből Bécsig futó vízvezetékrendszert bemutató Múzeumnál szállunk le.
Rövid múzeumlátogatást követően megkezdjük kirándulásunkat a Schwarza patak mentén. A Schwarza patak völgye, melyet Höllentalnak neveznek, több kilométeren keresztül egy fantasztikus, mély és keskeny szurdokban választja el egymástól a két hegységet, a Schneeberget és a Raxot. Ebben a völgyben, a smaragdzölden csordogáló patak partján, csodálatos erdei ösvényeken fogunk kirándulni, miközben a vízben többször láthatunk pisztrángokat is. Kb. 1,5 órás sétánk végállomása a Raxseilbahn alsó állomása. A völgy után természetesen a csúcsot is meghódítjuk.
A hegyre a Raxseilbahnnal juthatunk fel, melyet 1928-ban építettek. Ez az elsőként épült ilyen felvonó Ausztriában. Az út 6-8 percig tart, ez alatt megtesz több mint ezer méter szintkülönbséget, lélegzetelállító panorámát nyújtva az utazóknak. Az emelkedéskor kitárul a táj előttünk és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre. Ha felértünk, először elfogyasztjuk ebédünket  a hegyi állomás, a Berggasthof Raxalpe (1547m) éttermében, majd jó időben már a teraszon élvezhetjük a kávénk mellett a páratlan kilátást. Ez az étterem remek kiindulópont a Rax-fennsíkon található látnivalók megtekintéséhez. Az ebéd után egy csodálatos túrát teszünk a fennsíkon.
Először elsétálunk az Ottohaus-hoz (1644m), ahol vár minket egy kilátóterasz is, valamint a bátrabbak felsétálhatnak a kereszthez is. Itt lehetőség van az Alpesi kert megtekintésére és a velünk szemben található kőkapu rejtélyét is feltárhatjuk. Ha pedig még további látnivalókra vágyunk, akkor  a fennsík másik oldalához kirándulhatunk, ahol egy fából épített kilátóból a Schwarza völgyére pillanthatunk le. Ezt követően közösen térünk vissza  a Berggasthof épületéhez, majd pedig a kötélpályán visszaereszkedünk a buszunkhoz. Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás hossza

1 nap

Utazás

autóbusszal

Ár tartalmazza

  • utazást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2020.jún.20 11.900
2020.aug.16 11.900

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!