Leírás

Felhőtlen hétvégi kikapcsolódás, melynek csúcspontja a Rax-fennsík. A lélegzetelállító panorámát egy kilátóteraszon kávé és sütemény mellett élvezheted.

Részletes program

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás a Rax és a Schneeberg közötti Höllental felé. A völgy fölé magasodó két óriás a Keleti-Alpok hazánkhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegyei. Gazdag alpesi növényzet, érintetlen természet, festői táj várja mindazokat, akik fel szeretnék fedezni a fennsík csodálatos vonulatait.

Buszunkról Kaiserbrunn közelében szállunk le és a Bécsig futó vízvezeték (Wiener Wasserleitungsweg) vonalán indulunk el.

A Schwarza patak völgye, melyet Höllentalnak neveznek, több kilométeren keresztül egy fantasztikus, mély és keskeny szurdokban választja el egymástól a két hegységet, a Schneeberget és a Raxot. A völgyben, a smaragdzölden csordogáló patak partján, csodálatos erdei ösvényeken fogunk kirándulni. Kb. 1,5 órás sétánk végállomása a Raxseilbahn alsó állomása.

A völgy után természetesen a csúcsot is meghódítjuk. A hegyre a Raxseilbahn-nal juthatunk fel, melyet 1928-ban építettek. Ez az elsőként épült személyfelvonó Ausztriában. Az út 6-8 percig tart, de ez alatt megteszünk több mint ezer méter szintkülönbséget. Az emelkedéskor kitárul a táj előttünk és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre.

A felső állomástól (1540m) csodálatos túrát teszünk a fennsíkon: az Ottohaus felé indulunk, de amint lehet betérünk a fenyőrengetegbe és magunk mögött hagyjuk a zsúfolt ösvényeket. Ha szép az idő, akkor egészen a Kis-Pokolvölgyi kilátóig megyünk, majd pedig egy szép körtúrát teszünk vissza az Ottohaus-ig (1644m). Akiknek még van kedve/ereje az felsétálhat a Jakobskogel-hez (1737m).

Ezt követően közösen térünk vissza a Berggasthof (1540m) épületéhez, ahol a teraszon elfogyaszthatunk egy levest vagy éppen egy jó „alpesi” kávét. Miután kigyönyörködtük magukat a tájban a kötélpályán visszaereszkedünk a buszunkhoz.

Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

3-as túra: túra, ahol van lehetőség könnyítésre

Kaiserbrunn - Raxseilbahn
Szint: felfelé 100m, lefelé 150m
Távolság: 4,3 km

Rax fennsík
Szint: felfelé 200m, lefelé 200m
Távolság: 7 km

Utazás hossza

1 nap

Utazás

Autóbusszal.

Ár tartalmazza

  • utazást

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő) Előfoglalási kedvezmény (Ft/fő)
2021. 06. 19. 13.900 12.788
2021. 08. 07. 13.900 12.510

Ár nem tartalmazza

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!