Leírás

Utazzatok velünk egy nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosba, Heiligenblutba, a világ legmagasabb fából készült kilátójához,a Pyramidenkogelhez, és  Ausztria legmagasabb alpesi útjára, a Grossglockner Hochalpenstrassenra.

Részletes program

1.nap: SZEGED (PÉCS – DEBRECEN) – BUDAPEST – BLUMAU – HEILIGENBLUT (630 km)

Reggel indulás. Ausztriában először Blumauban a Hundertwasser városrészt keressük fel. Hundertwasser különleges formájú és színhatású épületeit nemcsak Bécsben, hanem itt is meg lehet csodálni. Ezután látványos úton, közel 3.000 m magas hegyek közt kanyarodva haladunk nyugati irányba. Este érkezünk az 1.300 m magasan lévő szállásunkra, mely Heiligenblutban van és ****-os (3 éj). Szállásunk wellness részlegét ingyen lehet használni. (Fedett medence, szauna…) Megérkezésünk után kedvezményesen kapjuk meg a Nemzeti Park Kártyát, mellyel utána több szolgáltatást ingyenesen vehetünk igénybe.

 

2.nap: HEILIGENBLUT – LIENZ – VIRGENTAL (150 km)

Ezt a napot a túrázást kedvelők különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga patak 800 m hosszú vadregényes szurdokánál lesz, ahol, aki akar, egy nehéz terepen túrázhat. Itt több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk. (Kártyánkkal ez ingyenes.) Továbbutazunk buszunkkal és Lienzben tartunk egy kis pihenőt ebédelési lehetőséggel. Folytatjuk utunkat a szép Felbertauern alpesi úton és így érjük el a híres Virgental völgyet, ez Kelet–Tirol egyik leglátványosabb része. A völgy pazar tájképét műemlékek is gazdagítják, mint pl. Obermauern gótikus temploma. A Virgental végében már megpillanthatjuk Ausztria 2. legnagyobb többlépcsős vízesését. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkívüli látvány megtekintéséhez. Fáradságunkat az élmény elfeledteti. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkra.

 

3.nap: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE (70 km)

A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt követően a Schareck felvonóval felmegyünk 2.600 m magasra, ahonnan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvonózás ingyenes). Aki akar, a félállomástól gyalog jöhet vissza. Ebédelési lehetőség, majd délután Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen haladunk buszunkkal. A híres Ferenc József-kilátónál megállunk, ahol közelről is megcsodálhatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót, mely alattunk látható. Kiváló felvételek készülhetnek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borított pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kb. 2,5 órás gyalogos kirándulásra, 2.400 m-es magasságban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

 

4.nap: HEILIGENBLUT – PYRAMIDENKOGEL – BUDAPEST (690 km)

A hazafelé tartó úton Karintiában elmegyünk a Wörthi-tóhoz. Itt található a világ legmagasabb fából készült kilátója, a Pyramidenkogel. A panoráma kilátó 83 m magasan van. Lesz idő a felvonóval felmenni ide és körbetekinteni a szép tóra és a környező hegyvonulatokra. Tovább folytatjuk utunkat, és Szlovénia érintésével az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Utazás hossza

4 nap/ 3 éj

Szállás

hotel****

Étkezés

félpanzió

Utazás

autóbusszal

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • folyami hajóval utazást
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Ár (Ft/fő)
2018. augusztus 5-8. 98.500

 

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!