Leírás

Utazzatok velünk egy nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosba, Heiligenblutba, a világ legmagasabb fából készült kilátójához,a Pyramidenkogelhez, és  Ausztria legmagasabb alpesi útjára, a Grossglockner Hochalpenstrassenra.

Részletes program

1. NAP: SZEGED– BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE – HEILIGENBLUT

Reggel indulás. Az M1-es autópályán haladunk Győrig, majd Szombathelyt érintve Bucsunál átlépjük a magyar-osztrák határt. Ausztriában egy autópálya pihenő után a Millstättersee-nél állunk meg. Ez Karintia egyik legszebb fekvésű alpesi tava, melynek partján megnézzük Millstatt város legismertebb nevezetességét, a közel 1000 éves templomot, majd sétálunk a tóparton. A városkát elhagyva látványos úton, csodás völgyek és hegyek között haladunk tovább. Este érkezünk az 1.300 m magasan fekvő Heiligenblutba. Itt található a ****-os szállo­dánk (4 éj), melynek wellness részlegét ingyen lehet használni (fedett medence, szauna…). Megérkezésünk után megvásárol­juk a Karintia kártyát, mellyel az elkövetkezendő napokban több szolgáltatást, felvonót ingyenesen, vagy kedvezményesen vehe­tünk igénybe.

2. NAP: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt köve­tően a Schareck felvonóval, átszállással megyünk 2.600 m magasra, ahonnan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvo­nózás ingyenes). Aki akar, az átszállás helyétől gyalog jöhet le a hegyről. Ebédelési lehetőség után, Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen buszozunk. A híres Ferenc József kilátónál megállunk, ahol közelről is megcso­dálhatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót. Kiváló felvételek készülhet­nek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borí­tott pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kb. 2,5 órás gyalogos kirándulásra 2.400 m-es magasság­ban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

3. NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – MÖLLTALI-GLECCSER

Ezt a napot a túrázás kedvelői különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga-patak 800 m hosszú vadregényes szurdo­kában lesz. Itt aki akar, nehéz terepen túrázhat. Több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk, miközben gyönyörkö­dünk a víz által kivájt érdekes sziklaformákban. (Kártyánkkal ez is ingyenes.) Buszunkkal továbbutazunk, hogy a környék másik nevezetességét is megnézzük. A mölltali-gleccserhez hegyi fel­vonókkal jutunk fel. Először a Mölltali-Gleccser Express siklóval teszünk meg 8 perc alatt 1.000 méter szintkülönbséget. Ezt köve­tően 6-személyes kabinos felvonókba szállunk át, és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen csodás képet kapunk tiszta idő­ben a környező hegyekről, a Grossglockner 3.798 méteres csúcsá­tól a Lienzi-Dolomitokig. Egy különleges étterem is található itt, melynek üveg borításán visszatükröződnek a környék sziklái. Erről a hegyi állomásról van lehetőség 6-személyes ülőliftekkel feljutni a 3.122 méteres Schareck-csúcsra, de erre a szakaszra már nem érvényes a kártyánk. Aki akarja, külön díj ellenében (kb. 17 €) veheti ezt igénybe. Cserében szép időben, gyönyörű panorámá­ban lehet része. Mindenkinek lesz lehetősége a közel 3.000 méte­res magasságban sétálni és a tavakkal tarkított hegyvidékről fényképeket készíteni. Délután indulunk vissza buszunkhoz, majd szállásunkra.

4. NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ

A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok válto­zatos ormai, bájos falvak, műemlékek is gazdagítják, mint pl. Obermauern gótikus temploma, melyet meg is tekintünk. A Virgental végében található Ausztria 2. legnagyobb több­lépcsős vízesése. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkí­vüli látvány megtekintéséhez. Fáradtságunkat az óriási zuhatag élménye elfeledteti. Délután indulunk vissza szállodánkhoz. Útközben rövid ebédelési és vásárlási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben. Délután érkezünk vissza Heiligenblutba. A nap hátralevő részében aki akar, pihenhet, és igénybe veheti a szálloda wellness szolgáltatását, vagy részt vehet a környéken egy kb. 1,5 órás erdei kiránduláson.

5. NAP: HEILIGENBLUT – MINIMUNDUS – BUDAPEST

A hazafelé tartó úton Karintiában a Wörthi-tó mentén haladunk, és Klagenfurt előtt lekanyarodunk, hogy egy különlegességet tekintsünk meg. A Minimundus az egyik legnagyobb olyan park Európában, mely a világ nevezetességeit mutatja be kicsinyített formában. Bármely korosztály számára élvezetes ez a kb. más­fél órás program. A minivilág élménye után folytatjuk utunkat, és ismételten Bucsunál lépjük át a határt, majd várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc- Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Utazás hossza

5 nap/ 4 éj

Szállás

szálloda ****

Étkezés

Félpanziós ellátás.

Utazás

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyöngyös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • folyami hajóval utazást
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Ár (Ft/fő)
2021.aug.10-14. 135.000
Előfoglalási kedvezmény
128.250

 

Ár nem tartalmazza

  • belépőjegyeket: kb. 80 Euro (Karintia kártya: 49 Euro, Grosslockner: 6 Euro, Mölltali gleccser(fakultatív): 17 Euro, Minimundus (Karintia kártyával) 8 Euro.
  • Idegenforgalmi adó: 8 Euro
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!