Leírás

Utazzatok velünk egy nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosba, Heiligenblutba, a világ legmagasabb fából készült kilátójához,a Pyramidenkogelhez, és  Ausztria legmagasabb alpesi útjára, a Grossglockner Hochalpenstrassenra.

Részletes program

1.NAP: SZEGED (PÉCS – DEBRECEN) – BUDAPEST – BLUMAU – HEILIGENBLUT

Reggel indulás. Az M1-es autópályán megyünk, majd Bucsunál átlépjük az osztrák-magyar határt. Ausztriában elő­ször Blumauban a Hundertwasser városrészt keressük fel. Hundertwasser különleges formájú és színhatású épületeit nemcsak Bécsben, hanem itt is meg lehet csodálni. Ezután lát­ványos úton, közel 3.000 m magas hegyek közt kanyarodva haladunk nyugati irányba. Este érkezünk az 1.300 m magasan lévő szállásunkra, mely Heiligenblutban van és ****-os (4 éj). Szállásunk wellness részlegét ingyen lehet használni. (Fedett medence, szauna…) Megérkezésünk után kedvezményesen kapjuk meg a Karintia kártyát, mellyel utána több szolgáltatást ingyenesen vehetünk igénybe.

2.NAP: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt köve­tően a Schareck felvonóval felmegyünk 2.600 m magasra, ahon­nan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvonózás ingye­nes). Aki akar, a félállomástól gyalog jöhet vissza. Ebédelési lehetőség, majd délután Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen haladunk buszunkkal. A híres Ferenc József-kilátónál megállunk, ahol közelről is megcsodál­hatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót, mely alattunk látható. Kiváló felvételek készülhetnek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borított pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kb. 2,5 órás gyalogos kirándulásra, 2.400 m-es magasságban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

3.NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – MÖLTTALI-GLECCSER

Ezt a napot a túrázást kedvelők különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga patak 800 m hosszú vadregényes szurdokánál lesz, ahol aki akar, egy nehéz terepen túrázhat. Itt több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk. (Kártyánkkal ez ingyenes.) Továbbutazunk buszunkkal, hogy a környék másik nevezetességét is megnézzük. A mölltali glec­cserhez hegyi felvonókkal jutunk fel. Először a Mölltali Gleccser Express siklóval teszünk meg 8 perc alatt 1.000 méter szintkü­lönbséget. Ezt követően 6-személyes kabinos felvonókba szál­lunk át és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen csodás képet kapunk tiszta időben a környező hegyekről, a Schareck 3.122 méteres csúcsától a Lienzi-Dolomitokig. Egy különle­ges étterem is található itt, melynek üveg borításán vissza­tükröződnek a környék sziklái. Erről a hegyi állomásról még további lehetőség van a feljebb jutásra, hiszen 6-személyes ülőliftek járnak a 3.122 méteres csúcsra, de erre a szakaszra már nem érvényes a kártyánk. Aki akarja, külön díj ellenében (kb. 15 €) ezt is igénybe veheti, hiszen szép időben gyönyörű panorámában lehet része. Mindenkinek lesz lehetősége a közel 3000 méteres magasságban sétálni, a tavakkal tarkított hegyvidékről fényképeket készíteni. Délután indulunk vissza buszunkhoz, majd szállásunkra.

4.NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ

A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok válto­zatos ormai, bájos falvak, műemlékek is gazdagítják, mint pl. Obermauern gótikus temploma, melyet meg is tekintünk. A Virgental végében már megpillanthatjuk Ausztria 2. legna­gyobb többlépcsős vízesését. Meredek terepen gyalogolunk fel

a rendkívüli látvány megtekintéséhez. Fáradságunkat az élmény elfeledteti. Kora délután indulunk vissza, rövid ebédelési és vásárlási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben. Délután érkezünk vissza Heiligenblutba. A nap hátra­levő részében aki akar pihenhet vagy a szálloda wellness szol­gáltatását veheti igénybe vagy részt vehet egy kb. 1,5 órás erdei kiránduláson a környéken.

5.NAP: HEILIGENBLUT – PYRAMIDENKOGEL – BP.

A hazafelé tartó úton Karintiában elmegyünk a Wörthi-tóhoz. Itt található a világ legmagasabb fából készült kilátója, a Pyramidenkogel. A panoráma kilátó 83 m magasan van. Lesz idő a felvonóval felmenni ide és körbetekinteni a szép tóra és a kör­nyező hegyvonulatokra. Tovább folytatjuk utunkat, ismételten Bucsunál lépjük át a határt és várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre

Utazás hossza

5 nap/ 4 éj

Szállás

szálloda ****

Étkezés

félpanzió ellátás

Utazás

autóbusszal

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyöngyös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • folyami hajóval utazást
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/4 éj) Ár (Ft/fő)
2020.aug.03-07. 147.000
Előfoglalási kedvezmény március 20-ig. -5%

 

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!