Leírás

Utazzatok velünk Alsó- Ausztria csodáihoz! 5 napos kirándulásunk alatt túrázhattok a legnagyobb vízesésénél, az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán, és az egyik legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban is.

Részletes program

1.nap:SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRA-PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Eisenstadtban séta a belvárosban, lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Délután a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti- Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást jelentő túrát. A látnivalók sokaságától elbűvölve érkezünk Mariazellbe, itt lesz mind a 4 éjszaka a szállásunk, vacsorával.

 

2.nap: MARIAZELL – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE (70 km)

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg: Kegytemplom, főtér, mechanikus Betlehem. Ezt követően a helyi kabinos felvonóval 1.267 m magasra megyünk fel. A párperces felvonózás során csodaszép látvány tárul elénk. A panoráma mellett fent kilátó, élménypark és kellemes étterem várja a kirándulókat. Aki akar, felvonóval jöhet vissza a városba, de aki akar le is túrázhat. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége. Kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba és irány a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskája. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Fényképezési lehetőség és rövid séta a tóparton. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

 

3.nap: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN (50 km)

Reggel megkezdjük hosszú túránkat az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. Busszal megyünk a kiindulási ponthoz. A terep közepesen nehéz a szintkülönbségek miatt, de a túra hossza közel 12 km. Ezen haladunk végig. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá. Az út 2/3-nál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor, a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán, aki szeretne egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Folytatjuk utunkat, melynek végén vonattal megyünk vissza autóbuszunkhoz. Szállásunkra a délutáni órákban érkezünk vissza. Ezt követően Marizellben szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőséggel, illetve aki szeretné a mézeskalácsüzemet vagy a likőrkóstoló boltot is fel tudja keresni. Ezekben is van vásárlási lehetőség.

 

4.nap: MARIAZELL – GEMEINDEALPE – WASSERLOCHKLAMM (120 km)

Délelőtt Mariazell másik hegyére a Gemeindealpera kirándulunk. Felvonóval megyünk fel közel 1.700 m magasra. A mesés kilátás mellett fent kirándulási lehetőség. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, aki szeretik és bírják a hegyi túrázást. Visszaérve Mariazellbe autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak még egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokba, ahol több lépcsőn keresztül zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20–30 méteres. Itt tudunk feltúrázni. Ugyanazon az útvonalon jövünk vissza. Aki nem bírja a tetejéig történő felmenetelt, az korábban visszafordulhat és visszajöhet a buszhoz. Arra is van lehetőség, hogy aki a délelőtti túra során már elfáradt, a délutánt Mariazell belvárosában (mivel a központban van a szállásunk) töltse. Vacsora, szállás a megszokott szállodánkban.

5.NAP: PUCHBERG – HEGYESHALOM – BUDAPEST(370 km)

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedve­lőknek. Alsó-Ausztria legmagasabb hegyét, a Schneeberget (2.075 m) keressük fel. Puchbergből a híres Salamander fogas­kerekű vonattal – gyönyörű erdőkön keresztül –, kapaszkodunk fel az 1.800 m-en lévő végállomáshoz, ahol pazar körpano­ráma fogad bennünket. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Fent túrázási lehetőség, majd szabad­program, mely során a tájban gyönyörködve tudnak utasaink kávézni. Délután szintén vonattal jutunk vissza autóbuszunk­hoz. Hazaindulunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Utazás hossza

5 nap / 4 éj

Szállás

szálloda***

Étkezés

Félpanzió.

Utazás

autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr.

Ár tartalmazza

 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • utazást
 • fix ülőhelyet az autóbuszon
 • idegenvezetést
 • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont: Ár (Ft/fő)
2020.szept. 12-16. 108.000
Előfoglalási akció: -5%

Ár nem tartalmazza

 • belépőjegyeket: kb. 107 Euro
  • Puchberg - Schneebergbahn: 32 Euro/fő
  • Mariazell: Mechanikus Bethlehem: 2 Euro/fő
  • Bürgeralpe felvonó: 15 Euro/fő
  • Trefflingfall: 3 Euro/fő
  • Ötschergraben: 5 Euro/fő
  • Gemeindeale1: 12 Euro/fő
  • Gemeindealpe mountencart: 22 Euro/fő
  • Myrafalle: 4 Euro/fő
  • Steinwandhlamm: 5 Euro/fő
  • Wasserloch: 7 Euro/fő
 • Idegenforgalmi adó: 6 Euro/fő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!