Leírás

Ha szeretsz túrázni, és szereted felfedezni a természet csodáit, akkor tarts velünk a 5 napos utazásunkra! Ellátogatunk Alsó-Ausztria legnagyobb vízeséséhez, Trefflingfall-hoz.

Részletes program

1.nap: SZEGED – BUDAPEST – MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Továbbutazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvöl­gyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkü­lönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érintetlen természet, és a köze­lünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. A sok szép élménytől elbűvölve szállunk fel autó­buszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával. A szálloda a főtértől 1 perces sétára talál­ható, központi fekvésű.

 

2.nap: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legis­mertebb zarándokhelye, mert itt volt eltemetve Mindszenty bíboros. A főtéren található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete is. Ezt követően felsétálunk a temp­lom mögötti dombra, és – nyitva tartástól függően – megte­kintjük a mechanikus Betlehemet. Városnézésünk után buszra szállunk. Kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legismer­tebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az oszt­rák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyében. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadregényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani, aki szeretne. Folytatjuk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve”, sok élménnyel gaz­dagodva érkezünk meg a vasútállomásra, ahol vonatra szál­lunk. Így jutunk vissza autóbuszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség, illetve aki szeretné, a szálloda szomszédságában található mézeskalács­üzemet vagy a likőrkóstoló boltot is fel tudja keresni. Szállás, vacsora, mint előző nap.

 

3.nap: MARIAZELL – GEMEINDEALPE – WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell másik hegyére, a Gemeindealpera kirán­dulunk. Ülőlifttel, egy átszállással felvonózunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, akik sze­retik és bírják a hegyi túrázást. A többiek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választhatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Visszaérve Mariazellbe, autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak még egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokhoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20–40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegészített túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki nem bírja a vízesés tetejéig történő felmenetelt, az korábban visszafordulhat, mivel ugyan­azon az útvonalon jövünk vissza. A kora esti órákban érkezünk a már megszokott szállásunkra, ahol vacsorával várnak bennün­ket. Arra is van lehetőség, hogy aki a délelőtti túra során már elfáradt, a délutánt Mariazell belvárosában töltse.

 

4.nap: MARIAZELL – BÜRGERALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell házi hegyére, a Bürgeralpe 1.267 m magas csúcsára megyünk fel a helyi kabinos felvonóval. Már a pár perces felvonózás során is csodaszép látvány tárul elénk. Fent kilátó, élménypark és kellemes étterem színesíti a kirán­dulók programjait. A városba, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a „fürgelábúak” közel egy óra alatt le is túrázhatnak. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, több­lépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csoda­szép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

 

5.nap: SCHNEEBERG – PUCHBERG – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetked­velőknek. Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére, a Schneebergre (2.075 m) megyünk fel. Puchbergből fogaskerekű vonattal – gyönyörű erdőkön keresztül –, kapaszkodunk fel az 1.800 m-en lévő végállomásra, ahol pazar körpanoráma fogad bennünket. Utazásunk közben vásárolhatunk a híres schneebergi buktából is. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Fent túrázási lehetőség. Délután a már kipróbált Salamander vonattal jutunk vissza kiindulási helyünkhöz, ahol már vár bennünket autóbuszunk. Ezt köve­tően indulunk Magyarországra. Az esti órákban érkezünk vis­sza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás hossza

5 nap/ 4 éj

Szállás

hotel ***

Étkezés

Félpanziós ellátás.

Utazás

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Tatabánya, Győr, Budaörs, Budapest.

Ár tartalmazza

  • a leírt alapprogramot
  • szállást
  • félpanziós ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Időpontok és árak

Időpont (5 nap/ 4éj) Alapár (Ft/fő) Előfoglalási kedvezményes ár (Ft/fő)
Május 26 - 30. 121 000 114 950
Szeptember 04 - 08. 121 000 114 950

 

Ár nem tartalmazza

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Hozzárendelhető szolgáltatások, felárak

  • egyágyas szoba felára: 29 500 Ft

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!