Leírás

Ha szeretsz túrázni, és szereted felfedezni a természet csodáit, akkor tarts velünk a 5 napos utazásunkra! Ellátogatunk Alsó-Ausztria legnagyobb vízeséséhez, Trefflingfall-hoz.

Részletes program

1.nap: SZEGED – BUDAPEST – MYRA PATAK – EISENSTADT – MARIAZELL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Továbbutazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvöl­gyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkü­lönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érintetlen természet, és a köze­lünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. A sok szép élménytől elbűvölve szállunk fel autó­buszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával. A szálloda a főtértől 1 perces sétára talál­ható, központi fekvésű.

 

2.nap: MARIAZELL – WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legis­mertebb zarándokhelye, mert itt volt eltemetve Mindszenty bíboros. Ezt követően a Keresztúton felmegyünk a Kálvária dombra, majd vissza a főtérre. A főtéren található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete is, valamint a Mézeskalács készítő műhely. Ebédelési lehetőség a városban. Délután autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdok­hoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy‑egy zuhatag 20 - 40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegé­szített túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki esetleg nem szeretne a vízesés tetejéig túrázni, ő korábban visszafordulhat, mivel ugyanazon az útvonalon jövünk vissza.

 

3. nap: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN

Reggeli után kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legismer­tebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az oszt­rák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyé­ben. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadre­gényes környezetben lévő „hütte” teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani. Innen 20 perces sétával elmehetünk a Mira-vízeséshez. Ezután vissza a hütttéhez, majd folytatjuk utunkat, és a meredek emelkedőket „legyűrve” érkezünk meg a vasútállo­másra, ahol vonatra szállunk. Így jutunk vissza autóbuszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség. Szállás, vacsora, mint előző nap.

 

 

4.nap: GEMEINDEALPE – TREFFLINGFALL – ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell közelében lévő hegyre, a Gemeindealpera megyünk fel. Ülőlifttel, egy átszállással felvonó­zunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, akik szeretik és bírják a hegyi túrázást. A töb­biek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választ­hatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart – helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria leg­nagyobb, bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándu­lással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csodaszép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

 

 

5.nap: RAX – BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetkedvelők­nek. Alsó-Ausztria 2. legmagasabb hegyére, a Raxra az ország első kötélvasútjával jutunk fel. Az 1.546 m magas hegyállo­mástól túrázunk a színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyoldalon. Ennek során érintjük, az Ottó-házat, és a keresz­tet. A hegyről történt leérkezést követően elhelyezkedünk az autóbuszon és hazaindulunk. 21 óra körül érkezünk vissza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Utazás hossza

5 nap/ 4 éj

Szállás

hotel ***

Étkezés

Félpanziós ellátás.

Utazás

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Budapest, Budaörs, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Bonyhád, Győr, Tatabánya, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tolna, Paks, Hatvan M3

Ár tartalmazza

 • a leírt alapprogramot
 • szállást
 • félpanziós ellátást
 • utazást
 • fix ülőhelyet az autóbuszon
 • idegenvezetést
 • útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Időpontok és árak

Időpont Ár (Ft/fő)
2023. Június 26 - 30. 189 900 Ft
2023. Szeptember 12 - 16.. 186 000 Ft

Ár nem tartalmazza

 • belépőjegyeket: Myrafalle 5 €, Steinwandklamm 7 €, Ötschergraben + vonat 6 €, Gemeindealpe felvonó 16 €, Gemeindealpe felvonó + mountencart 27 €, Wasserlochklamm 8 €, Bürgeralpe felvonó 25 €, Trefflingfall 4 €, Puchberg – Schneebergbahn 38 €
 • Idegenforgalmi adó: kb. 6 Euro/fő
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Hozzárendelhető szolgáltatások, felárak

 • egyágyas szoba felára: 39.000 Ft

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!