Leírás

Ha szeretsz túrázni, és szereted felfedezni a természet csodáit, akkor tarts velünk a 4 napos utazásunkra! Ellátogatunk Alsó-Ausztria legnagyobb vízeséséhez, Trefflingfall-hoz.

Részletes program

1.nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Myra-patak – Mariazell

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. programunk is igazi csemege a túrázást kedvelőknek. Rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Továbbutazva a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg. a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A sok szép látványtól elbűvölve szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe, ahol a szállásunk is lesz, minden este vacsorával (3 éj).

 

2.nap: Mariazell – Trefflingfall

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg: kegytemplom, főtér, mechanikus Betlehem. Ezt követően a helyi kabinos felvonóval 1267 m magasra megyünk fel. A negyedórás út során csodaszép látvány tárul elénk. A panoráma mellett fent hegyi-tó, kilátó, élménypark és kellemes büfé várja a kirándulókat. Leérkezve a hegyről buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Különösen tavasszal bámulatos a lezúduló víz mennyisége. Természeti szépségekben gazdag úton érkezünk vissza szállásunkra.

 

3.nap: Mariazell – Ötschergraben – Erlaufsee

Egésznapos kirándulásunkat Wienerbruckban kezdjük. Hosszú túránkkal az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán haladunk végig. A terep közepesen nehéz a szintkülönbségek miatt. A hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá. Kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Délután a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskánál folytatjuk túránkat. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Szállásunkra a késő délutáni órákban érkezünk vissza.

 

4.nap: Mariazell – Puchberg – Budapest

A mai napon először Alsó-Ausztria legmagasabb hegyét, a Schneeberget (2075 m) keressük fel. Puchbergből fogaskerekű vonattal kapaszkodunk fel gyönyörű erdőkön át az 1800 m-en lévő végállomáshoz, ahol pazar körkép fogad bennünket. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Kellemesen elfáradva és a látványtól elbűvölve szállunk fel autóbuszunkra, és hazafelé indulunk, és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás hossza

4 nap/ 3 éj

Szállás

hotel ***

Étkezés

félpanzió

Utazás

autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Nyíregyháza-Debrecen-Pécs-Miskolc-Szeged-Szekszárd-Füzesabony-Kiskunfélegyháza-Gyönygös-Dunaújváros-Kecskemét-Budapest-Budaörs-Tatabánya-Győr.

Ár tartalmazza

  • szállást
  • félpanziós ellátást
  • utazást
  • fix ülőhelyet az autóbuszon
  • idegenvezetést
  • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (4 nap/3 éj) Alapár (Ft/fő)
2018. máj.18-21. 75.000

Ár nem tartalmazza

Minimum létszám

20 fő

Kérj ajánlatot most!