Leírás

Ellátogatunk a Pannonhalmi Bencés Főapátságba, hajókiránduláson ismerkedünk a Fertő-tó múltjával, jelenével. Doborjánban lerójuk tiszteletünket Liszt Ferenc előtt, valamint az Esterházy család “vendégei” leszünk a fertődi, fraknói, kismartoni, lakompaki rezidenciákon.

Részletes program

1. nap: Szeged-Budapest-Pannonhalma-Fertőd-Doborján-Kaboldi kastély-Sopron (270 km)

Kora reggeli indulást követően Budapesten át érkezünk a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves épületben tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárát. Tovább utazunk fertődi Esterházy kastélyhoz. Az 1770-ben elkészült kastély 126 szobájával, dísz- és zenetermével, pompás udvarával és parkjával kápráztatja el látogatóit. Az egykoron az Esterházyakhoz tartozó Doborjánban született 1811-ben Liszt Ferenc. Világhírű zeneszerzőnk szülőháza ma emlék múzeum ahova ellátogatunk.  Utunk a Kaboldi kastélyhoz vezet mely egykoron az Eszterházy család tulajdona volt. Megtekintjük gótikus kápolnáját, lovagtermét, mely korhűen tükrözi egykori pompáját.  Sopronban bejárjuk gyönyörű belvárosát: Fő tér, Szentháromság-szobor, tűztorony, Kecske-templom, Hűség-kapu, városháza, Storno- és Fabricius-ház, Esterházy paloták. Szálláshelyünk és vacsoránk Sopronban vagy környékén lesz (2 éj).

 

2. nap: Schneeberg fogaskerekűvel-Fraknó vára-Lakompak kastélya (180 km)

Az Alpokalja felé utazunk. Fakultatív ajánlatunk (márciusban a schneebergi vasút nem üzemel): a 10 km hosszú Puchberg-Schneeberg vasút 1800 méteres  magasságba szállítja az utazót (vonatjegy!). Ausztria legmagasab pályaudvarán lenézhetünk a Berghaus rusztikus éttermének teraszáról: szép időben innen egészen Magyarországig el lehet látni. Aki nem vesz részt a programon, egyénileg megtekintheti Schneeberg múzeumát, sétálhat a városban és egy kellemes hajózást tehet (hajójegy). Felkeressük Fraknó várát. A XVII. századi vár teljes épségben áll, a régmúltat idéző termei, kincstára, panoptikuma, pazar fegyvergyűjteménye és levéltára nyitva áll a látogatók előtt. Majd fotószünetet tartunk az első magyarországi reneszánsz lakompakki kastélynál. Ez volt az Esterházyak első rezidenciája a régióban Visszatérünk soproni szálláshelyünkre.

 

3. nap: Fertőrákos-Fertő-tó-Ruszt-Seegrotte-Kismarton (Eisenstadt)-Budapest-Szeged (350 km)

Reggeli után sétahajózásra indulunk Fertőrákosról (hajójegy). Útközben bemutatásra kerül a Fertő-tó múltja és jelene, kultúrája. Elhajózunk az egykori „tavi vasfüggöny” mellett is, majd az osztrák oldalon Ruszt városában kötünk ki. Óvárosában szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A reneszánsz, barokk stílusú polgárházak historizáló homlokzatai, címeres és stukkódíszítéssel, igazi ékszerdobozzá teszik Rusztot. Fakultatív ajánlatunk: borkóstolóra hívjuk a tradicionális burgenlandi szőlőültetvényeken, 3 féle helyi bort kóstolunk.  Seegrotte egyedülálló tó-barlangjába látogatunk, ahol megtekintjük az egykori gipszbányát, majd a föld alatti tórendszeren hajóra szállva úszunk tova a hegy gyomrában ... Burgenland „fővárosába” Kismartonba (Eisenstadt) érkezünk. Az osztrák oldal legszebb Esterházy kastélyát „fényes” Miklós herceg a XVIII. században emeltette, falai között fényűző arisztokrata élet elevenedik meg. Megtekintjük Joseph Haydn lakóházát és az Esterházyak sírkápolnáját a ferencesek templomában. Szabadidő majd Győr-Budapest útvonalon hazafelé indulunk, érkezés Szegedre az esti órákban.

Utazás hossza

3 nap / 2 éj

Szállás

hotel***

Étkezés

reggeli

Utazás

autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya-Győr-Vámosszabadi.

Ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelit
 • utazást
 • idegenvezetést
 • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (3 nap/2 éj) Ár (Ft/fő)
2017. ápr. 29-máj. 1. 33.800
2017. jún. 23-25. 33.800
2017. júl. 7-9. 33.800
2017. szept. 1-3. 33.800
2017. szept. 29-okt. 1. 33.800

Ár nem tartalmazza

 • fakultatív programokat (helyszínen fiz.)
  • Schneeberg hegyi vasút : 33 Euro
  • Hajózás a Fertő-tavon: 11 Euro
  • Burgenlandi borkóstoló: 6 Euro
 • belépőjegyeket: kb. 43 Euro + 5.000 Ft
 • egyéb költségek: 900 Ft + 3 Euro
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!