Leírás

3 napos programunk során ellátogathattok Magyarország kincseihez is. Utazzatok velünk!  Rengeteg program vár rátok: a Pannonhalmi Bencés Főapátság, hajókirándulás a Fertő-tavon. Doborjánban lerójuk tiszteletünket Liszt Ferenc előtt, valamint az Esterházy család “vendégei” leszünk a fertődi, fraknói, kismartoni, lakompaki rezidenciákon.

Részletes program

1. nap: Szeged – Budapest – Pannonhalma – Fertőd – Doborján – Kaboldi kastély – Sopron (270 km)

Kora reggeli indulást követően Budapesten át érkezünk a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves épületben tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárát. Tovább utazunk a fertődi Esterházy-kastélyhoz. Az 1770- ben elkészült kastély 126 szobájával, dísz- és zenetermével, pompás udvarával és parkjával kápráztatja el látogatóit. Az egykoron az Esterházyakhoz tartozó Doborjánban született 1811-ben Liszt Ferenc. Világhírű zeneszerzőnk szülőháza ma emlékmúzeum, ahova ellátogatunk. Utunk a kaboldi kastélyhoz vezet, mely egykoron az Eszterházy család tulajdona volt. Megtekintjük gótikus kápolnáját, lovagtermét, mely korhűen tükrözi egykori pompáját. Bejárjuk Sopron gyönyörű belvárosát: Fő tér, Szentháromság-szobor, Tűztorony, Kecske-templom, Hűség-kapu, városháza, Storno- és Fabricius-ház, Esterházy- paloták. Szálláshelyünk és vacsoránk Sopronban vagy környékén lesz (2 éj).

2. nap: Schneeberg fogaskerekűvel – Fraknó vára – Lakompak kastélya (180 km)

Az Alpokalja felé utazunk. Fakultatív ajánlatunk: a 10 km hosszú Puchberg-Schneeberg vasút 1800 méteres magasságba szállítja az utazót (vonatjegy!). Ausztria legmagasab pályaudvarán lenézhetünk a Berghaus rusztikus éttermének teraszáról: szép időben innen egészen Magyarországig el lehet látni. Aki nem vesz részt a programon, egyénileg megtekintheti Schneeberg múzeumát, sétálhat a városban, és egy kellemes hajózást tehet (hajójegy). Felkeressük Fraknó várát. A XVII. századi vár teljes épségben áll, a régmúltat idéző termei, kincstára, panoptikuma, pazar fegyvergyűjteménye és levéltára nyitva áll a látogatók előtt. Majd fotószünetet tartunk az első magyarországi reneszánsz lakompaki kastélynál. Ez volt az Esterházyak első rezidenciája a régióban. Visszatérünk soproni szálláshelyünkre.

3. nap: Fertőrákos – Fertő-tó – Ruszt – Seegrotte – Kismarton (Eisenstadt) – Budapest – Szeged (350 km)

Reggeli után sétahajózásra indulunk Fertőrákosról (hajójegy). Útközben bemutatásra kerül a Fertő- tó múltja és jelene, kultúrája. Elhajózunk az egykori „tavi vasfüggöny” mellett is, majd az osztrák oldalon Ruszt városában kötünk ki. Óvárosában szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A reneszánsz, barokk stílusú polgárházak historizáló homlokzatai, címeres és stukkódíszítéssel, igazi ékszerdobozzá teszik Rusztot. Fakultatív ajánlatunk: borkóstolóra hívjuk a tradicionális burgenlandi szőlőültetvényeken, 3 féle helyi bort kóstolunk (előre foglalni szükséges). Seegrotte egyedülálló tó-barlangjába látogatunk, ahol megtekintjük az egykori gipszbányát, majd a föld alatti tórendszeren hajóra szállva úszunk tova a hegy gyomrában... Burgenland „fővárosába” Kismartonba (Eisenstadt) érkezünk. Az osztrák oldal legszebb Esterházy- kastélyát „fényes” Miklós herceg a XVIII. században emeltette, falai között fényűző arisztokrata élet elevenedik meg. Megtekintjük Joseph Haydn lakóházát és az Esterházyak sírkápolnáját a ferencesek templomában. Szabadidő, majd Győr-Budapest útvonalon hazafelé indulunk, érkezés Szegedre az esti órákban.

Utazás hossza

3 nap / 2 éj

Szállás

Hotel***

Étkezés

 • reggeli
 • előfizethető: vacsora (2 alkalom)

Utazás

Autóbusszal.

Felszállási lehetőségek: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya-Győr-Vámosszabadi.

Ár tartalmazza

 • szállást
 • reggelit
 • utazást
 • idegenvezetést
 • útlemondási biztosítást

Időpontok és árak

Időpont (3 nap/2 éj) Alapár (Ft/fő) 2x Vacsora felár (Ft/fő) Egyágyas felár (Ft/fő)
2021. máj. 22.-24. 47.500 7.500 9.800
2021. júl. 9.-11. 47.500 7.500 9.800
2021. aug. 27.-29. 47.500 7.500 9.800
2021. szept. 24.-26. 47.500 7.500 9.800
2021. okt. 22.-24. 47.500 7.500 9.800

 

Ár nem tartalmazza

 • fakultatív programokat (helyszínen fiz.)
  • Schneeberg hegyi vasút (előre foglalni kell) : 38 Euro
  • Hajózás a Fertő-tavon: 14 Euro
  • Burgenlandi borkóstoló (előre foglalni kell): 6 Euro
 • belépőjegyeket: kb. 50 Euro + 5.000 Ft
 • egyéb költségek: 3 Euro + 900FT
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást (megléte az utazás feltétele)

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!

Hozzárendelhető szolgáltatások, felárak

 • 25-34 fő esetén: 3.700 Ft/ fő létszámfelár.

Minimum létszám

35 fő

Kérj ajánlatot most!