5 gyönyörű tó Salzburg régióban, amit látva Neked is kirándulni támad kedved!

Salzburg régió hegyei között számos gyönyörű tó bújik meg, melyek kiváló kiránduló célpontjaid lehetnek, ha Salzburgerland gyönyörű hegyvidékén kirándulsz. Van köztük olyan tó, amit kényelmesen, felvonóval és rövid sétával is elérhetsz, de mutatok olyat is, amihez 1-2 órás túrával juthatsz el.

 

1. Asitz – Leogang

Ezt az idilli kis tavat a leogangi Asitzmuldenbahn felvonó felső állomásánál, 1870 méteren találod. Az egész napos élményhez a hegyen vár az érzékek útja, játékos túraösvény, kerékpáros park, és a világ leghosszabb és leggyorssabb Flying Fox drótkötélcsúszdája is!

2. Grünwaldkopfsee – Obertauern

Az obertauerni Grünwaldkopfsee tó vize nyáron fürdéshez hideg, viszont különleges élmény egy közel 2000 méteren fekvő hegyi tavon csónakázni vagy vízibiciklizni, a kölcsönzés ráadásul ingyenes! A gyönyörű alpesi tavat a Grünwaldkopfbahn kabinos felvonóval kényelmesen elérheted.

3. Sonntagskogelsee – Alpendorf, St. Johann im Pongau

Az alpendorfi felvonó tetejéről indul a túra a Sonntagskogel csúcs irányába, ahol útközben ennek a gyönyörű tónak a partján pihenhetsz meg.

4. Tappenkarsee – Kleinarl

Az autóval megközelíthető, idilli Jägersee tótól indul a túra a Keleti-Alpok egyik legnagyobb alpesi tavához. A Tappenkarsee kiváló, nem túl könnyű, de nem is túl nehéz túracélpont, ha Salzburg régióban nyaralsz.

5. Schmittenhöhe – Zell am See

A Zell am See felett magasodó Schmittenhöhén három festői hegyi tó mellett vezet végig a hegytetőről induló 4 tó túraútvonal. A Schmittenhöhebahn felvonó felső állomásától induló túra végigvezet a három alpesi tó mellett. Ha csak egy tavat néznél meg, a cityXpress felvonó felső állomásánál pihenhetsz a legnagyobb tó, a Plettsaukopfsee partján. A hegyi tavak vize elég hideg, de ezen a túrán mégse felejtsd otthon a fürdőruhád, mert a hegyről leérve a negyedik tóban – Zelli-tó – meg is mártózhatsz!

 

A képeket látva kedvet kaptál egy ausztriai utazáshoz?

Nézd meg varázslatos utazásainkat Salzburg régióba >>>