12 különleges csúszdás kirándulóhely Ausztriában

 

Az elmúlt években Ausztria több látnivalója, illetve kirándulóhelye bővült különböző csúszdás attrakciókkal. Ma összegyűjtöttem a szerintem legkülönlegesebbeket. Van köztük kilátó, bánya, szabadidőpark és élményfürdő is, Burgenlandtól egészen Vorarlbergig, így akármerre is nyaralsz Ausztriában, megtalálod valamelyiket a környéken. Kíváncsi vagy már, hol találod ezeket a szuper csúszdákat? Nézd csak!

1. Salzkammergut – Hallstatt

Hajdanán a bányászok a bányajáratokba épített csúszdákon gyorsították meg a lejutást a mélybe. A Salzkammerguti-tóvidéken található világhíres sóbányákban ezek a csúszdák máig megmaradtak, de ma már nem a bányászok, hanem a sóbányák látogatói használják őket, gyerekek, felnőttek egyaránt. Európa leghosszabb, 64 méter hosszú bányászcsúszdáját a hallstatti sóbányában próbálhatod ki. Ahogy a bányászok mondanák: Szerencse le!

 

2. Karintia – Wörthi-tó

Karintiában, a Wörthi-tó jelképének számító Pyramidenkogel kilátót 2013-ban teljesen átépítették. Az új kilátó belsejében egy csúszda kanyarog. A 120 méteres, csavaros, fém csőcsúszda elég gyors, a csúszdán kb. 25 másodperc alatt érsz le a kilátó 5. emeletéről a földszintre. Ha itt jársz és bátor vagy, ne hagyd ki a csúszást! A Pyramidenkogel kilátóról itt találsz több információt >>>

 

 

3. Salzburgerland – Wildkogel

Télen a világ leghosszabb szánkópályájával büszkélkedő salzburgi Wildkogel idén egy nyári csúszós attrakciót is kitalált. A „Rutschwanderweg” egy olyan túraútvonal, ahol az út egy részét csúszdázva is megteheted! A 3 km-es túraútvonal mentén 10 különböző, 22-53 méteres csúszda vár. Ha a gyönyörű táj nem elég, a wildkogeli Rutschwanderwegen izgalmas is a túrázás. A túra kiindulópontjához a Wildkogelbahn kabinos felvonóval juthatsz fel Neukirchen településről.

 

 

4. Salzburgerland – Maria Alm

Ismét Salzburgerlandban járunk, a látványos hegycsúcsokkal szegélyezett Hochkönig régióban. Itt Maria Alm felett, a Natrun hegyen találod a 2016-ban átadott erdei csúszdaparkot, ami Ausztria első erdei csúszdaparkja. A Natrun élményhegyen összesen öt darab, egyenként 25-55 méteres csúszdán (négy cső, egy hullám) csúszhatsz le.

 

 

 

5. Vorarlberg – Golm

A maria alm-i erdei csúszdaparkhoz hasonló parkot Ausztria nyugati felén, Vorarlbergben is találsz, méghozzá Montafon régióban a Golm hegyen. Európa legnagyobb erdei csúszdaparkjában 7 csúszda vár, melyek egyenként 30-80 méter hosszúak.

 

 

6. Salzkammergut – Grünberg

Salzkammergut egyik legújabb kihagyhatatlan látnivalója a 2018-ban megépült Grünberg kilátó tetejéről is csúszdán csúszhatsz le idén április óta. A varázslatos Traunsee partján fekvő Gmundenből a Grünberg felvonóval érheted el a fák feletti ösvénnyel egybeépített kilátót, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul eléd az álomszép Traunsee tóra és a tavat körülölelő hegyekre. Ha megcsodáltad a panorámát, lépcsők helyett egy 75 méteres, kanyargós csőcsúszdán érhetsz le a kilátó aljára.

7. Tirol – Wörgl

Egy extrém csúszda, a double loop, azaz duplacsavar a tiroli Wasserwelt Wörgl élményfürdő attrakciója. Az Ausztriában egyedülálló, világelső csúszdán a szabadeséses indítás után kétszer fordulsz át fejjel lefelé csúszás közben, valahogy így:

8. Burgenland – Lutzmannsburg

Ausztria egy másik élményfürdője, a határközeli Therme Lutzmannsburg is különleges, virtuális valóság csúszdával vár! Erről itt olvashatsz bővebben >>>

 

 

9. Stájerország – Graz

A stájer főváros, Graz sem akar lemaradni a csúszdaőrületben. A Schlossberg hegy belsejébe építették meg a legmagasabb föld alatti csúszdát, ami 2019. febr. 20-án nyitotta meg kapuit.

 

10. Salzkammergut – Wolfgangsee

14 méter magasról induló, kanyargós csőcsúszdán csúszhat le gyermeked Salzburg mellett, a Wolfgangsee partján található Abarena játszóparkban. És ha már itt vagytok, a szabadidőpark többi élményelemét is próbájátok ki!

 

11. Salzburgerland – Kaprun

A Kaprun központjában található Maiskogel nyáron igazi élményhegy: van felvonó, bobpálya, játszótér és egy szuper csúszdatorony is!

12. Stájerország – Hohentauern

És végül jöjjön a leghosszabb csúszda: Stájerország egyik legszebb alpesi települése, Hohentauern büszkélkedik Ausztria leghosszabb, 70 méteres szárazföldi csúszdájával. A Keltenberg élményparkban próbálhatod ki ezt a csúszdát, az élménypark többi attrakciójával együtt.

 

Te melyik csúszdát próbálod ki legközelebb?

Ausztriai utazást itt válassz hozzá >>>